勝 利 收 皮,容 祖 兒 正 式 榮 升 樂 壇 明 燈 !

373 回覆
4412 Like 53 Dislike
係咪得基仔冇事

06年尾俾富士山下搶男金

搶你老母咩

痴撚線果年金銀銅幾多正歌
仲有梁思浩

呢個好撚掂喎六合彩都中過幾次
https://youtu.be/_hol7pnFmyo

得彭羚無事?

有事你都唔知...

欲復出樂壇但被林狗阻止,算唔算一單

似係林狗有先見之明 避過一劫
仲有hocc而家霉到

上年年尾先開完演唱會,宜家又簽咗啲歌手,都唔得閒搞自己張大碟,要係咁推後,大把野排住隊
咁都叫霉 食屎?
得罪講句 好牽強。。
佢同過半個香港娛樂圈既歌手合作啦
你唔講下其他人發展有幾好?
麟伯都係
林欣彤
楊千嬅與容合唱”習慣失戀”,其後高燒急症入院

使唔使咁押韻呀?
係咪得基仔冇事

搶你老母咩

收皮啦柒頭06個勢一直壓住陳奕迅去到年尾富士山下死播爛播先超翻古巨基咋
容祖兒04年唱最後勝利
19年與勝利合唱 Pretty Crazy 成勝利最後作品
麟伯都唔差

李克勤 1989年被校長任命為其接班人
結果:到2003年才正式上位首奪男歌星獎

梁漢文 2004年被校長賜封為「新四大天王」之一
結果:受校長祝福後,至今仍浮浮沉沉

關楚耀 與校長上契,2006年被帶入行,更繼克勤後被欽點做其接班人
結果:已銷聲匿跡

林欣彤 2010年參加《超級巨聲》被校長於微博大讚「樂壇大姐大勁敵」
結果:繼續於樂壇努力發展

Mr. 2010年獲校長力挺,指「看到他們就看到當年的溫拿」
結果:瀕臨解散邊緣
與容天后合作/發生關係後遇上不測劫難之事件名單

2003年
羅文收容為徒後,肝癌離逝
羅嘉良與容合唱”帝女花”後,拍劇產量大減
陳奕迅與容合唱”放過你”後,意外進化成幸福蛋
吳浩康與容合唱”他都不愛我”後,藏毒被捕

2006年
英皇群星合唱世界盃歌後,Boyz即拆夥及Twins成員遇上淫照及離婚事件

2009年
鍾舒漫與容合唱爆紅歌曲”給自己的信”後,發霉至今

2012年
薛凱琪與容合作拍攝電影”Diva華麗之后”後,轉公司至太陽娛樂,音樂電影事業皆發霉至今
爆紅新人羅力威與容合唱”雙子情歌”後,發霉至今
林欣彤與容合唱”追風箏的的箏”,其後患上抑鬱症及慘遇家暴

2013年
C Allstar與容合作叱咤拉闊後,數年內再無hit歌及正式拆夥

2015年
容認識之樂迷遇上曼谷爆炸案,意外身亡
楊千嬅與容合唱”習慣失戀”,其後高燒急症入院

2017年
林奕匡演唱會與容合唱,再無hit歌發霉至今
Super Girls為容拍攝”麻煩你”MV後,姊妹爭仔屢傳不和

2019年
勝利與容合作製作單曲”Pretty Crazy”,數星期後勝利因情色醜聞宣布退出娛樂圈

2012年
薛凱琪與容合作拍攝電影”Diva華麗之后”後,轉公司至太陽娛樂,音樂電影事業皆發霉至今

無啲咁嘅樹

搶你老母咩

收皮啦柒頭06個勢一直壓住陳奕迅去到年尾富士山下死播爛播先超翻古巨基咋

唔抵得吖 最後咪又係超過古巨基
運動夠可以先落後 後追返 唔通咁樣叫冠軍個嗰搶咗亞軍個嗰金牌
百老匯呢
轟炸女王 911事件
後改名隆重登場

搶你老母咩

運動夠可以先落後 後追返 唔通咁樣叫冠軍個嗰搶咗亞軍個嗰金牌

得罪講句 富士山下咁播法 如果係first plug 搶埋你個至對尊歌都得

得罪講句 富士山下咁播法 如果係first plug 搶埋你個至對尊歌都得

*至尊歌

搶你老母咩

人瑞靠三首歌同春卷14年樂觀播到失禁式都搶埋Fiona應該有嘅嘢金同銀添而家情況去翻陳奕迅到就諸多藉口 06年陳奕迅個勢勁唔勁過古巨基真係有眼睇喇
轟炸女王 911事件
後改名隆重登場

呢個真係經典
柒頭鯨隊蛋公司pr team仲唔快撚D抄
btw 唔知邊年開始全港酒樓脆皮點心質素逐年變差

人瑞靠三首歌同春卷14年樂觀播到失禁式都搶埋Fiona應該有嘅嘢金同銀添而家情況去翻陳奕迅到就諸多藉口 06年陳奕迅個勢勁唔勁過古巨基真係有眼睇喇

竟然本身AirPlay 係多過古巨基 何來搶之言呢?
又唔係airplay少過古巨基 唔通你覺得個男歌手金獎係刻咗古巨基個名?

又唔係airplay少過古巨基 唔通你覺得個男歌手金獎係刻咗古巨基個名?

15年最後一個星期903喪播過客別墅44次 先最後星期多陳奕迅7ap
按照你嘅講法 張敬軒咪搶咗陳奕迅個男金

古巨基年尾都冇歌自己去check吓 一直都係古巨基年頭帶到年尾嘅 之後富士山下就開始狂播到足夠播放率安全拋離古巨基
咁劉浩龍呢
佢跟左艾辛咁多年
吸左咁多黑氣石,應該佢最大鑊

15年最後一個星期903喪播過客別墅44次 先最後星期多陳奕迅7ap
按照你嘅講法 張敬軒咪搶咗陳奕迅個男金

14年開始陳奕迅都廢鳩時理903啦軒仔有英皇幫佢爭金有咩問題 陳奕迅根本唔在乎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞