jump新連載 咒術回戰 (2)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
伏黑個樣咁癲嘅
係咪雙性格 一爆seed會變痴線佬
呢一集好似基路亞拔針嗰一集嘅感覺
會唔會被反cup
雖然睇落抽左手指出黎
性格都轉埋咁 突然咁野性
係咩阻住伏黑既進步
執著於正確的死亡?
放開左黎打
https://m.weibo.cn/detail/4371881425845262
新一集LINK,伏黑開領域(未完成)

其實惠既情況同HxH既基路亞好接近,
五條悟今集提到2件事
1. 惠總是低估我方的戰力,將情況作最壞打算判斷
2. 惠大概有某種強大的術式只限在死後才會自動發動
依兩個原因令到佢唔識想像自己強大的自己,
抑制了自己的實力發揮不到極限。打極都係出得6成力之類可能

然後通過五條悟點化,惠學識左去想像自己戰勝的畫面
所以實力發揮強左
大概係咁
咁佢死撚緊了
一個全能型由輔助mode轉全攻mode
佢招自己死發動個招
應該係全書最勁
個撚個都驚到仆街
之前有提過呢招?
之前冇,但有少少伏筆

首先話每次佢既式神一死,力量就會集結係另一隻到。同埋打花御果時佢表現似就算自己打輸死左都會有後著。

可能佢本人死埋會變左隻同佢契約式神合體既勁野掛,斷估點都唔會係希羅式自爆(唔知,9估)
睇得出作者真係好鍾意死神
招領域名同死神卍解差唔多feel
咪八握劍
之前打宿儺果陣已經想用

同佢D式神唔會係同一個系統啦
應該唔駛直接死 但斷估都係燃燒生命力去發動之類
係噃
本身冇特別留意,岩岩google左少少依段野

布磂布 由良由良
係日本一d類似對逝者既祝詞,又同起死回生,死者蘇生有少少關,可能就係指用依招要獻上自己既生命力(燒命)

八握劍
係日武天王被天照大神授與的十種神器之一
同好出名既天叢雲劍(亦即係八尺劍)有多少關係
神器黎
伏黑愈係到臨界點愈勁果啲黎
好撚正今集
發覺套野勁果堆全部都癲癲地 唔正常愈唔正常既人愈勁
好似電鋸人咁講 小左條根既先生存到
可能痴痴地先容易提煉咒力, 爆多d負面情緒
姐係伏黑已經有準特等實力,一級嘅七海都開唔到領域
幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞