【賤過狗2】【教師墮樓】李東海麻辣校長 知情者爆:命送早餐上門、拍證件相

167 回覆
577 Like 1 Dislike
教師墮樓背後,揭示校內不公及高層涉對老師施壓的情況,香港01綜合數名知情人士的消息,得悉該校校長曾多次出言辱罵教職員,「基本上個個都罵,為保飯碗大家都忍!」她又曾因扭傷腳,要學校工友送文件之餘,更要將早餐直送到她家中;又曾下令教學助理為她拍攝個人證件相。

「有個同事患甲型流感,都被校長打電話叫返嚟!」有兩名知情人士表示,林老師抱恙被召回校工作,並非首次出現,曾有人被校長斥責:「你唔好成日扮個辛苦樣出嚟,唔好諗住其他人幫你做!」以及,有人指校長政策推行時,曾經未有咨詢老師意見,例如每日增多一節班主任課,令到老師教程及工作量倍增。

https://www.hk01.com/突發/304213/教師墮樓-李東海麻辣校長-知情者爆-命送早餐上門-拍證件相

李東海小學老師繼續爆!愈爆愈醜陋!
反了反了,推到個校長仆街!
強烈要求該校老師繼續爆大鑊!
棒下出孝子 嚴師出高徒
每間名校既出現都需要過程
講乜春
你中文水平差 唔怪你
之前個閪餅肥婆而家點
九唔搭八,膠都費撚事俾
你水平低先覺得九五搭八姐
我表達左睇法
屌 即係表達個校長逼迫老師係合理做法啊?
要精神壓逼嘅手段去催逼老師先變到名校啊?
含撚啦你
呢個世界無免費午餐
名校亦唔係一晚出現 要付出
時代唔同喇
棒下唔一定出孝子 嚴師都唔一定出高徒
舊個套out嫁喇
推到佢同個西餅肥婆同一下場
變名校係要付出,但唔包括做膠野囉
但唔代表出唔到
校長用一個傳統方法令小學變名校 為東華三院增光
睇你點睇
難道位極校長既人思想會比你幻稚唔識分咩叫膠野咩?
呢舖真係唔慌唔變名校
事實咪就係出唔到囉
你講既野同中國武術一樣 一成不變 最終只會比時代既巨輪淘汰
事實證明左 傳統方法唔work 如果唔係都唔會有依件事喇
咁你點解釋香港特首同高官咁撚智障?
得呢度有咩用, post去babykingdom hkdiscuss啦
做人呢,睇多少少新聞
個校長連老師病咗都call返學校
做錯少少嘢,都要逼人寫悔過書,針鳩個老師
試問呢啲方法邊忽可以提升學校水準啊

仲棒下出孝子,名師出高徒
不如講埋天下無不是之父母
格言當真理,收皮啦
人既質素好重要 只可以講佢唔適合做名校小學老師
嚴厲同弄權係兩樣野嚟
每一步為中國同胞算盡 何來智障?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞