[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXI

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
我啲頭髮好軟,宜家用緊Bona Fide打底
再加Clay同spray先勉強hold到
但有時潮濕或者朝早趕時間整得衰就半日都捱唔到
我仲想搵隻好啲既泥,諗住可以唔用Spray都捱到一日
如果mm都唔得就要考慮用油性嗰啲
我粗長髮,stickmore唔用spray都頂到,有無試過stickmore?
我睇過話stickmore軟髮好似都ok
油性唔代表特別hold
味仲可接受,但真係快乾左
阿信屋啤酒都係七八蚊一支白啤
Vlab識做好多,呢啲位
鄰居都有汽水飲
Dapper dan ultra matte clay 好想試
Clk同男人味都唔見有賣
Vlab應該齊Dapper Dan系列,另外佢哋推介Matte Paste打底好Hold 
宜家mm balm / Stickmore / 摩洛哥油三揀一
我見有包膠都話Stickmore乾咗會少少變硬,唔落Spray都得
我Prefer Stickmore多過mm
但摩洛哥油泥好抵用 
Matte paste 係hold但唔夠鬆
如果post玩淩亂差啲
個價係抵屌,我怕唔啱用,又唔想浪費,但又要格硬用哂佢
所以揀隻啱既好過用價錢嚟揀
Stick more同balm邊個令身d?
兩隻都極啞色啵
Balm我重手左覺得少少令
Odoud 果種就超啞
做啲鬆鬆地有volume 既泥
用Blumaan 黃班馬/灰豬 點睇?
中等少少粗硬髮質,唔洗太hold,FH water based 都太強太cake.
Cavalier超強,未必啱你
佢有隻綠獅子,軟身過黃班馬,唔知兩個效果差幾遠
灰豬都想試下
我有灰豬 用咗幾次
你要唔要 凈係比返郵費
鬆鬆地有volume 應該綠色同紅色都ok,但睇你咩髮質
Btw monarch我自己覺得好難聞
是咪Fiber clay
留TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞