[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXI

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
佢要令身
可以試下Firsthand all-purpose pomade, Analogue Paste, Blumaan Fifth Sample呢d low shine uwb。呢d梳貼服同鬆身都得。

要再令d有Lockhart’s Paradox, Cool Grease superior, Stickmore Hybrid或者直接用gel-type。不過呢d就比較適合slickback嘅髮型多d。
如果佢用緊balm 我估佢梳casual多
同埋手摷多啲
要casual有volume加令身
Firsthand all-purpose pomade應該都做到你想要嘅效果
其實用完mm tsb同chrome洗完頭又唔覺得d頭髮有d咩conditioned咗,反而用完nostalgic同templeton tonics再洗頭感覺d頭髮似潤咗d
我覺得隻味好似 condom 膠
想請教下有關打底水
玩開 Pompadour
用開 Prestige 同 firsthand 嘅 pomade
都叫 hold 到
但潮濕或者時間長,都會扁
打底水有無幫助?
咩隻適合 Pompadour?
用完光澤度會否唔同咗?
謝謝🙏

未玩pomade 前
主要用 quicksand or 鹽水打底,感覺係配 clay 較好,用落 pomade 好似唔太夾
想Hold嘅打底,而家可試Dapper Dan Matte Paste (vlab有)、Lucky Tiger (張梁記有)或者周街都有又平嘅豬水啦 

呢個髮型,打底基本上實有幫助嘅 
男人味有
Wts that??
同clay fiber比好似話輕身d同乾d
巴打已即入?幾銀?
啱啱出嗰個星期上stickmore個網用埋佢地個75折code美金17.23入,不過要等埋其他野集運搞到今日先到
等師兄包膠
呢隻嘢之前猛放風,講到係曠世巨作咁
聽日會試下,見佢成份無clay所以都有d保留
等報告,聽話唔夠clay hold,不過夠輕,啱軟頭髮,可打底?
聽日會試下pre同post都用佢,之前stickmore喺reddit 話styling cream hold過clay fiber同埋個finish會乾d,不過clay fiber 會易d restyle,我估styling cream乾咗會變硬。Stickmore同時出咗boost tonic,所以我估styling cream應該唔會好似original咁淨係啱打底用掛。。。
Ching我覺得你剪左把頭髮去 應該發左達
唔算太輕身,但hold到
不過真係好乾。。
唔想好似anti gravity 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞