美股認真討論區 LXXIX

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
巴打sqqq左?

純粹講事實,十年同兩年債倒掛加減息就會出現股災,依家未發生,但望落唔遠了

咁巴打睇跌 依家有咩部署?

暫時冇部署,都係等美金升穿97就開始分注Put
AMD
純粹講事實,十年同兩年債倒掛加減息就會出現股災,依家未發生,但望落唔遠了

美金其實成日都升穿97 不過轉個頭又回落黎

穿咗97-98個個阻力,咁股市就會開始回,但因為連續升咁多上來,落的話都係會chok下chok下,所以一開始都會用spread
有無巴打逢高加 put
大概係點樣運作?

升市莫估頂
倉已清

等十年美債再低啲先睇淡

穿咗97-98個個阻力,咁股市就會開始回,但因為連續升咁多上來,落的話都係會chok下chok下,所以一開始都會用spread

升市 買put無用
等轉角先啦
唔覺得會跌
債息倒掛係因為央行影響

等十年美債再低啲先睇淡

無錯

等十年美債再低啲先睇淡

無錯

我反而擔心通脹升溫迫FED冇得唔加息(美息升債息升),但另一方面經濟就見頂
等十年美債再低啲先睇淡

無錯

我反而擔心通脹升溫迫FED冇得唔加息(美息升債息升),但另一方面經濟就見頂

經濟就見頂就係真
幾多shop 造唔住,連大mall 都好多空鋪
請人就多數係最低工資果種
人工唔升,物價都唔升,但物業升
真經濟好唔係咁樣
無錯

經濟就見頂就係真
真經濟好唔係咁樣

香港定美國?
無錯

經濟就見頂就係真
真經濟好唔係咁樣

工資跟唔上
一直都存在
近幾年更嚴重
美國薪金增速加快左
職位需求創新高
物價應該跟住上
道指三萬點無難度

經濟就見頂就係真
真經濟好唔係咁樣

香港定美國?

Cls 呢個乜撚野市黎 逢跌都call得
Cls 呢個乜撚野市黎 逢跌都call得

狂牛
經濟就見頂就係真
真經濟好唔係咁樣

香港定美國?

美國PCE重係高位,但柯柏文指數已經急跌,今晚睇FED議息就知佢地對經濟的取態
我d tesla call
AMD 又黎
唔知你地有無睇美股研究室,都講過債息曲線倒掛未駛驚,反而係由倒掛變番平坦先係大冧開始
AMD 又黎

$30不是夢
Alphabet Inc.'s GOOGL 0.78%GOOG 0.87% Google-branded streaming-videogame service will be powered by Advanced Micro Devices Inc. AMD 9.20% chips, Google executives confirmed Tuesday. AMD shares were more than 7% higher in Tuesday trading, after Morgan Stanley analysts predicted the announcement ahead of trading.

AMD Chief Executive Lisa Su revealed earlier this year at CES that AMD and Google had worked together on the beta test of the service, known as Project Stream. At an event Tuesday in connection with the Game Developers Conference in San Francisco, Google executives said that the partnership will lead to thousands of exclusive custom AMD gaming chips in Alphabet data centers to run the service, which Google calls Stadia. Alphabet shares were trading about 0.6% higher Tuesday.
睇NEE似加硬息咁
有無巴打有睇stne
香港定美國?

美國PCE重係高位,但柯柏文指數已經急跌,今晚睇FED議息就知佢地對經濟的取態

無用 點都係升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞