美股認真討論區 LXXIX

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
大跌之後既反彈係唔需要理由
再之後到底會跌定升冇人解答到,有都只係事後孔明咁解釋

股價會升喺今刻只代表有資金願以用更高價錢接貨,佢可以係溝貨、可以係肥手指,亦可以係鳩買

仲有第二間咩
唔通airbus 咩

你買股票係買佢既將來,但你既"將來"同人地定義既"將來"可以唔同,所以先會出現短期波動
你睇佢長線會升,同人地睇佢短期會跌係完全冇衝突
就算佢護城河深,都唔代表佢今日唔可以跌

短線咪又係9 估
講乜鬼分析姐
舊愛股份績真係好得咁喎,日日2%up
PayPal 都100 啦!
PayPal 都100 啦!

大師兄笑到最後as of today
下星期破頂
之前入飽指數,指數升開始儲公用股,D公用股開始點穴
SPY 咁升法真係好快破頂 ,完全唔知咩事

sqqq

sqqq

我13入,早兩日走左
出壞消息,個股跌完都拉回。真係似牛市多過熊二。
賣左大部分股票 開始做穩陣套息交易, leveraged yield 8-9%
賣左大部分股票 開始做穩陣套息交易, leveraged yield 8-9%

share 下

sqqq

我13入,早兩日走左
出壞消息,個股跌完都拉回。真係似牛市多過熊二。

我仲HOLD多幾日先,頂唔順再走
5000hkd
諗緊
你?

今星期好關鍵
如果破到企穩7643 就無上限了 到時真係要止蝕
如果破唔到彈翻落黎就仲有機

睇債息真係好危
如果係熊二
反彈應該差不多
Short put+ETD為主
就算接貨都無咁傷
指數距離前頂不遠了
唔敢追

債息幾時上返3

share 下

Long
ARI AGNC ISG AEB AED SAN TBB +2588 + 新加坡reit

Short

Euro Jpy TLT SPSB

堆pfd 12月底買 賺緊15% ~6% ytc ,

TLT SPSB + long san同 aeb floored float 對沖加息風險

Reit 6% dvd yield

ARI AGNC , mortgage reit 10% yield

Short Euro JPY~ 1.5% funding cost 搭 short tlt spsb做leverage

X2 long usdjpy

share 下

Long
ARI AGNC ISG AEB AED SAN TBB +2588 + 新加坡reit

Short

TLT SPSB + long san同 aeb floored float 對沖加息風險

ARI AGNC , mortgage reit 10% yield

Short Euro JPY~ 1.5% funding cost 搭 short tlt spsb做leverage

巴打好耐冇上水
上面幾隻pfd都有小小

share 下

Long

Short

short tlt係未為左同agnc對沖
諗緊入唔入
仲諗住會回一回,又升過
點睇富途?其實好抵

用牛牛買牛牛
有無人接ba飛刀
跌得好
終於跌番d
Trump says U.S. to join countries grounding Boeing's 737 Max 8 and 9 planes https://t.co/FVhSPxoWNK

美國都停埋
點睇富途?其實好抵

用牛牛買牛牛

可以買,但我想佢再平啲
dji直落
等埋脫歐一齊唔該
Trump says U.S. to join countries grounding Boeing's 737 Max 8 and 9 planes https://t.co/FVhSPxoWNK

美國都停埋

美加一齊停,今翅仆街鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞