屌你老母又話ios好安全

456 回覆
51 Like 1503 Dislike
九百個負皮
換機啦柒頭
係咪都屌用家,咁多人遇上同樣問題,連報紙都上埋,唔通個個都有問題?擺明設計失誤

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181108/20540957

出晒俾錢畫面,要scan指紋/Face ID 仲要撳兩下power制
真係買錯的話又可以聯絡iTunes Store退錢
仲想點?
成單嘢都唔關iOS安唔安全事

你down app嗰下唔使錢都要解鎖㗎,俾錢畫面係一開始唔收錢之後收返,咁你一時大意咪送錢畀騙徒囉,根本搏人唔去回水,Forbes都話係騙案你哋死要拗頸
iOS縱容行騙都叫安全呀?

Forbes上月報道,有逾20個iPhone應用程式以免費試用形式騙取用戶按下「開始」鍵,惟在同一個按鈕下,有一行很小、難以閱讀的文字說明收費詳情,用戶按下開始鍵等同授權付款。報道形容有關手法為訂閱陷阱騙案,其收費流程十分精明及鬼祟(smart and sneaky)。

就算免費,㩒完都係會彈上面touchid faceid 畀錢畫面,一樣變返標準大字價錢寫得清清楚楚,唔好報紙點寫就信晒啦傻9,Forbes又點?呢個世界不嬲都係on9多過聰明人好多,你第一日出嚟呢個社會?
明明係不良銷售手法,有啲人係要曲解成系統漏洞

賣家清楚顯示試用期,試用期完結時間,試用期後收費標準
買家亦都接受offer授權信用卡資料扣錢
就算貨品/服務不乎,事後亦都有refund機制

總之apple用家比人呃一定係apple問題

Apple用家唔帶眼都係apple問題

blame the victim喎
騙案同安唔安全根本兩回事
呢D APP係擺明仆街架啦
但都要你唔小心先會中計

情況等同電話騙案
唔通你會話電話號碼唔安全? on9

一個弱智post拉晒成堆弱智出黎

吔屎啦屌你老母,蘋果policy俾人自動續,自動過渡由免費轉收費唔關蘋果事?
而家電話騙案都起碼會搞下海外電話號碼顯示個問題,蘋果有bug又唔搞搞佢

襯未有人笑你,我勸你都係自動歸類同樓主一齊潛啦,我用咗咁撚多年自己同身邊啲fd都未撚中過喎,寫得清清楚楚你都可以當bug,想問問你智商幾多?
蘋果都知衰鏟app你班護主犬仲喺度吠,痴撚線,得閒睇下新聞啦

Oct 17, 2018,7:47 pm
Apple Pulling High-Grossing Subscription Apps With Scammy Offers Off The App Store
https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2018/10/17/apple-pulling-high-grossing-subscription-apps-with-scammy-offers-off-the-app-store/

樓主個app仲係度啊on9

鏟漏咪即係蘋果責任囉仲要駁
擺明蘋果唔啱啦,唔改善個機制,鏟下app當做咗嘢

on9仔你段新聞係apple store未改之前出

事後apple就已經要求app一定要清楚寫明 免費期幾耐 收費金額

你唔洗再駁咀啦

樓主問題
IOS就用家問題 亂DL APP
AN就 AN問題 D APP話扣錢就扣錢

唔好為反而反好唔好
柒撚懵懵食甜筒
上面某班撚樣係咪都入蘋果數
反智反撚到
同一款case嚟㗎喎,點會係其他嘢?講緊subscription喎

咁撚大隻字寫清楚條款仲授權喎

到底有無睇篇新聞?cap晒圖大把app同樣手法
就係會有人一時疏忽,騙徒就係利用人會大意,蘋果呢個自動機制就係幫凶

自己眼殘就認啦,一時疏忽?又唔見呢度有其他人中招?定你on9都中埋呀?你隻眼就真係有bug啦
上面某班撚樣係咪都入蘋果數
反智反撚到

果班係弱智唔係反智
用家父母問題啦 生仔生漏個腦
笑撚到仆街....
個post搵到樓主呢類on9同埋班打手
個post搵到樓主呢類on9同埋班打手

釣哂出黎
輕輕一推 引以為
唔好用touchid,faceid啦 學班廢老咁用返密碼啦 咁咪可以有時間俾你個腦諗多d囉

某日無啦啦有呢個app出現,我唔知咩黎,見到已經即時del左,今日走黎扣我78蚊,信用卡彈msg通知先知

我down返黎睇咩料,原來自動訂閱左,每星期$78

咁我岩岩就取消返,希望唔好再扣

呢78蚊要追返係咪好麻煩?

又用家問題?

又係無啦啦?點樣自動訂閱?樓主唔識字定用屎眼睇嘢?in-app purchase 一定有touch id / faceid 認證,價錢都寫得好清楚

反而想知點教button confirm

Face ID 機先有
其實呢第一次down完個app開啟之後都會彈啲確定跟新資訊追蹤消息個啲,好明顯你個傻9fd全部按曬確定啦,所以咪扣囉
對唔住各位大佬

係我信念唔夠深,未感受到apple既愛

以後唔敢再投訴喇

唔好再推喇
樓主個app仲係度啊on9

鏟漏咪即係蘋果責任囉仲要駁
擺明蘋果唔啱啦,唔改善個機制,鏟下app當做咗嘢

on9仔你段新聞係apple store未改之前出

事後apple就已經要求app一定要清楚寫明 免費期幾耐 收費金額

你唔洗再駁咀啦

樓主問題

睇完你呢個comment我專登去試多次,屌咪又係一撚樣,俾你呃鳩咗添,自己去睇cap圖啦

https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2018/10/04/app-scams-cheap-utility-apps-are-stealing-260-2500-or-even-4700-each-year-per-user/
咁撚大隻字寫清楚條款仲授權喎

就係會有人一時疏忽,騙徒就係利用人會大意,蘋果呢個自動機制就係幫凶

自己眼殘就認啦,一時疏忽?又唔見呢度有其他人中招?定你on9都中埋呀?你隻眼就真係有bug啦

收皮啦護主犬,全球咁多人中同樣既伏擺明蘋果有問題啦,蘋果都自認有問題得你班仆街死撐

收皮啦護主犬,全球咁多人中同樣既伏擺明蘋果有問題啦,蘋果都自認有問題得你班仆街死撐

全世界咁多人中伏,依句笑撚死,係蘋果做過野就知道弱智用家冇下限
驚中伏咪熄咗in app purchase個權限囉

你咪其中一個on9囉

你咪其中一個on9囉

自己踩左伏就賴鳩蘋果
不如火燭點解唔幫佢防火一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞