屌你老母又話ios好安全

456 回覆
51 Like 1505 Dislike
唉,今次當我柒交次學費,下次都係開黎睇清楚先del

而家取消左訂閱,唔再扣我錢就算喇,再扣就真係要搵apple問發生咩事

哇屌 都仲係唔覺得係自己問題

係唔顯眼,但唔屌樓主唔安樂
打開個夾萬比人偷左野
屌柒個夾萬有bug
打開個夾萬比人偷左野
屌柒個夾萬有bug

授權個賊入屋
估計樓主中伏流程如下:
1. Download咗app撳start免費試用三日
2. 三日內delete咗個app以為del咗唔用就唔收錢,無咗件事
3. 因為唔知要去設定撳好多下去個apple id purchased item度取消先唔收錢,懵下懵下俾人收咗錢,過一個月甚至幾個月先驚見信用卡扣咗錢

全世界好多人都係咁樣中伏

而家取消左訂閱,唔再扣我錢就算喇,再扣就真係要搵apple問發生咩事

授權度寫明幾時開始扣錢
呢個已經唔係唔顯眼
而係唔帶眼
咁撚大隻字寫清楚條款仲授權喎

到底有無睇篇新聞?cap晒圖大把app同樣手法
就係會有人一時疏忽,騙徒就係利用人會大意,蘋果呢個自動機制就係幫凶

你有冇睇樓主個app啊
有人用呢個手法就代表果個app係咁啊
有on9上連登你又係on9啊

九成係咁啦,全地球咁多人同樣中伏,最接近既估計就係咁,我唔知點解你會堅持唔係,手法明明一樣
到底有無睇篇新聞?cap晒圖大把app同樣手法
就係會有人一時疏忽,騙徒就係利用人會大意,蘋果呢個自動機制就係幫凶

你有冇睇樓主個app啊

九成係咁啦,全地球咁多人同樣中伏,最接近既估計就係咁,我唔知點解你會堅持唔係,手法明明一樣

寫到咁明顯都唔睇
依家又唔係細字陰鳩你
連授權都唔小心
幾安全你都一樣會一時疏忽啦
洗唔洗起個溫室養你啊

某日無啦啦有呢個app出現,我唔知咩黎,見到已經即時del左,今日走黎扣我78蚊,信用卡彈msg通知先知

我down返黎睇咩料,原來自動訂閱左,每星期$78

咁我岩岩就取消返,希望唔好再扣

呢78蚊要追返係咪好麻煩?

又用家問題?

又係無啦啦?點樣自動訂閱?樓主唔識字定用屎眼睇嘢?in-app purchase 一定有touch id / faceid 認證,價錢都寫得好清楚

反而想知點教button confirm
你有冇睇清楚
授權頁寫明3日試用 幾時開始收訂閱費
寫到咁清楚都仲比人呃到 抵你比人呃啦

蘋果都知衰鏟app你班護主犬仲喺度吠,痴撚線,得閒睇下新聞啦

Oct 17, 2018,7:47 pm
Apple Pulling High-Grossing Subscription Apps With Scammy Offers Off The App Store
https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2018/10/17/apple-pulling-high-grossing-subscription-apps-with-scammy-offers-off-the-app-store/

樓主個app仲係度啊on9

鏟漏咪即係蘋果責任囉仲要駁
擺明蘋果唔啱啦,唔改善個機制,鏟下app當做咗嘢

收皮啦你死廢柴
蘋果都知衰鏟app你班護主犬仲喺度吠,痴撚線,得閒睇下新聞啦

Oct 17, 2018,7:47 pm
Apple Pulling High-Grossing Subscription Apps With Scammy Offers Off The App Store
https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2018/10/17/apple-pulling-high-grossing-subscription-apps-with-scammy-offers-off-the-app-store/

計我話刪哂會收錢既app就最好
有內購都會一時疏忽禁錯架嘛
呢排興屌柒apple,咩事都屌左先樓主
你有冇睇樓主個app啊

寫到咁明顯都唔睇
依家又唔係細字陰鳩你
連授權都唔小心
洗唔洗起個溫室養你啊

又blame the victim,蘋果都認衰扮解決啦,點解你可以咁厚面皮?

取消自動續或者價錢改變要再確認就得啦

寫到咁明顯都唔睇
依家又唔係細字陰鳩你
連授權都唔小心
洗唔洗起個溫室養你啊

又blame the victim,蘋果都認衰扮解決啦,點解你可以咁厚面皮?

一時疏忽都唔係責任
唔鎖門係度門既錯
唔係"受害"就一定冇責任架
比所謂既blame the victim扭曲哂D價值觀

取消自動續或者價錢改變要再確認就得啦

唔係啦
有內購都會一時疏忽架嘛
好難講架呢D野
都係會有機可乘
Ios正垃圾
無試用期?無同你講過咗試用要收錢?
暫時用過嘅App都一定會講到明試用幾耐+完咗要收幾錢

開都冇開就del左,不明來歷既app我唔會開

姓林?
*** 打手 確認完畢
明顯係用家問題
傻閪樓主169獌狗仔

授權度寫明幾時開始扣錢
呢個已經唔係唔顯眼
而係唔帶眼

唔帶眼都冇問題,最On9係佢到依家都覺得係Apple呃佢
明明係不良銷售手法,有啲人係要曲解成系統漏洞

賣家清楚顯示試用期,試用期完結時間,試用期後收費標準
買家亦都接受offer授權信用卡資料扣錢
就算貨品/服務不乎,事後亦都有refund機制

總之apple用家比人呃一定係apple問題

總之apple用家比人呃一定係apple問題

Apple用家唔帶眼都係apple問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞