我俾理工大學踢出校

990 回覆
2723 Like 84 Dislike
事實上大部份港人係好政治潔癖, not 政治冷感
佢地LIKE既係明星, 聖人, 要好睇, 有gimmick
所以之前每次示威都要唱歌
因為對主流港人中, 示威=開concert
今次睇到邊啲係5毛,邊啲係為選舉,而家後者嘅都無出聲住
幾時帶隊示威?
我覆返你等你有0.5賺吓喇,你有精神病咁慘
吓,即係又唔出嚟支持
悲條撚哀咩 唔同抗爭手法嘅同路人都俾你呢班人屌走曬 今日先講悲哀 虛撚偽
咁係唔得就唔得
有本事你咪逐個香港人教到佢相信勇武抗爭囉
乜柒都唔做係度怨有乜用
上時事台捉下五毛就得㗎喇
你睇下上面個k pop fans
一叫佢出嚟示威即刻發癲
屌呢家野係雙向
我識有d和理非,甚或是左膠,雖然佢地唔太認同一d主張
但大家都有傾有講

好多時兩邊都有人唔肯放低d前塵往事
先搞到好疆

其實一早就講咩抗爭手法都無問題
可惜好多人唔睇呢點,人最鐘意分門別類
一分左,自然顯得自己好有睇法
和理非有和理非嘅做法 左膠有左膠嘅做法 每個人思想行動都不可能一致 最起碼大家有同一個目標同理念 但有班惡霸 當行動手法唔一致就將你當 敵人一樣咁打 甚至乎比敵人打得仲兇狠
又黎呢招
想認真討論下你地啲抗爭手法咋喎
抗乜鬼吖
關狗根本係共碟
佢係唔係都冇所謂
上面一啲離地留言話我知有人真心信佢套做法冇問題
呢個先慘
Push
大家應該集恩廣益睇下有無計推翻決定
唔係係到開post互射
咁從政有時都要顧現實限制
但顧現實限制既人多數都睇唔到另一個限制

主流港人就係咁,你教唔到佢個個發癲勇武就只可以迎合佢地既口味
呢個係一個現實限制
另一個現實限制係根本無時間再慢慢教到佢地變勇武
咁得兩個做法:
一係就keep住咁說服佢地,同時間競賽
一係就唔理大圍,自己衝出去先,失敗左都無所謂,將自己既經歷經驗等累積落黎等日後使用
仲有多一個做法係入廟拜神,望天打救
司法覆核衰硬
話時話好懷念高登未有 熱普城嗰種齊心團結
應該睇下有無上訴機制盡快申請
每次出嚟都係唔柒嗰樣唔做
俾人屌佢on9就屈毛
班打手仲拎佢同梁天琦、梁遊比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞