(世界盡頭)朝聖之旅找伴

22 回覆
4 Like 1 Dislike
睇完wifi巴嘅post,決定咗人生點都要行一次
暫時預定係行法國之路 預計30-40日內行完
Budget 20k 我諗應該夠應付成個行程
有冇巴打想一齊行,旅途中做個伴
始終一個人去安全問題都想搵個伴安心一齊行
暫定係5月中至6中依段時間,如果夾到
時間可以就翻
如果唔係,睇怕我要開始人生第一個毒遊了
小弟應該今年8,9月先去,打算獨行

加油!
巴打加油
希望大家都有個一生難忘嘅回憶
過來人表示獨行會舒服啲
唔使就人哋步速
路上都會自然識到旅伴

有問題上連登問都有好多巴絲行過會答你
期待睇你篇遊記
行過法國,無咩安全問題唔駛驚😂
淨食住夠曬錢有突
今日睇緊巴打你篇遊記
紀錄得好詳細心路歷程,令到自己更加堅定去嘅諗法
我都係以朝聖之路作為第一次毒行,其實比起去日本、台灣可能仲安全~~~

萬一,最後真係要一條友去,唔好退呀!堅持自己想要做嘅事!!
收到 多謝WiFi巴你篇遊記呀
如果唔係睇怕自己都冇勇氣踏出呢一步
連埋機票係唔係預多少少比較好
定係20k夠機票連行程
直接行完就返屋企?
應該都岩岩好夠既
開始行就無咩高消費架啦,睇你前前後後會做乜
打算行完去埋摩洛哥
都係預留返30k隱陣啲
一定要啦😂 摩洛哥我都有去過,唔平
有冇plan下?
窮學生
摩洛哥真係好污糟 ,七月去既話仲要勁熱,乜野都收遊客價。

雖然消費平西班牙好多,但係各方面都差左一大截~~~
呢兩日睇緊機票價錢,搵咗好耐都係around 3千幾
同埋唔知到時行到世界盡頭之後應該點搭車同飛機返香港
求WiFi巴指教
來回三千以下真係可遇不可求,三、四千就可以買

由Finisterre或者Muxia走,都要先坐巴士返去Santiago。

去到Santiago就好多選擇,如果由馬德里飛返香港,坐巴士、火車、飛機都去可以由Santiago 去Madrid ,巴士(ALSA)先訂好嘅話二、三十歐,走之前幾日先買就要四、五十歐,火車又再貴啲。其實坐飛機去邊度都得,坐 ryanair有5歐、10歐嘅話,仲平過坐巴士。
去到邊個網可以訂到車飛 機票
同埋行完有冇推薦去邊度玩下好
ALSA、Ryanair官網可以直接訂,火車、巴士亦都可以經第三方網站買 (eg. GoEuro, Trainline) 。唔記得講,除左巴士,歐洲人好鍾意用 BlaBlacar,類似shared taxi,快啲同平啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞