[I/A/PC] 夢幻模擬戰(39) 我屌 原來中左伏

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

官網:http://mz.game-beans.com

首抽開局推介:
越出越多角色 每個陣營需要既核心角色都唔同
有疑問直接留言問巴打

新手 FAQ:
Q: 陣營有乜用?
A: 遊戲角色分 8 大陣營(之後會出更多):

35級後有超絕buff要同陣營先食到(攻擊智力防+20% 魔防+30%)唔同超絕再有唔同額外效果
所以建議培養同陣營角色方便食到超絕buff
由於資源有限 強烈建議集中玩一個陣營
但新手對陣營通常都會理解唔到
目前比較多人玩係光輝帝國 光輝最平民 無課都組得起
公主聯盟偏向法師為主 亦都比較屈機 但比較難齊角
黑暗偏向PVP
真係唔知點揀,一係抽左角再決定
一係上黎問問巴打們

Q: 新手點升Rank好?
A: 1體=1經 組隊有折扣 前期建議組隊刷兄貴

Q: 卡關點算?
A: 強化裝備 SR照突破升 拆左會退返錢同槌仔比你
Q: SSR裝點拎?
A: 打40級以上龍每日獎勵有機率出
冇每日獎勵50級以上
星期一、四:火龍(除飾品咩裝都掉)
星期二、五:冰龍(掉甲)
星期三、六:雷龍(掉頭)
星期日:暗龍(掉武器、亦都係最多人刷)
星期一、二58級以上協力:武器
星期五、六58級以上協力:頭同甲

Q: 入旅團有咩用?
A: 以前剩係可以用黎吹水,而家多左旅團副本,打夠分會有旅團幣
可以換到魔導石(每個月一粒)同各種轉職材料
幫你慳返好多體力唔洗掃時空

Q: 買體可以買幾次?要用幾石?
A: 每日5次40-->60-->100-->150-->200
建議前期可以多買體追LV 等到後期先買少D
睇返自己經濟狀況決定

Q: 轉職石點用?
A: 每一階職第一次開係免費,所以無論你點升都好 要精通哂2條線要2粒石,已經精通既職業可以用錢互轉,轉2階 5000錢,轉3階30000錢

Q: 特權有冇用?買邊隻好
A: 廢話:最好買哂3隻 現實情況:勇氣-->時鐘-->女神
首先前期體力最重要 時鐘可以幫你唔夠打既時候慳體或者回帶過關
重點8蚊一個月夠哂平 但前期卡關比較容易 可以考慮30-40級後再買
勇氣(女神兄貴獎勵+1) 40級後女神會出光輝秘銀石可以升SSR裝
多一場進度就差好遠

Q: 點課金最抵?
A: 現時唔同額嘅首次增值都會有double 石
PC 版同手機版係分開計

Q: 附魔初中高級有咩分別?
A: 效果一樣 只係刷到好屬性既機率唔同 建議用秘銀石每星期可以換50張中級附魔卷
用中級附魔卷刷就夠 新手可以用4個初級是但附上去拎套裝加成
唔知附邊隻好 就上黎問問巴打們

裝備評價(只供參考 升錯裝唔負責)
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=33596&snA=3365&tnum=10

http://wiki.joyme.com/langrisser/%E5%85%A8SSR%E8%A3%85%E5%A4%87%E6%8C%87%E5%8C%97#.E5.A4.9C.E9.B9.B0

其他實用連結:
NGA(會有超時空影片 但國服未必跟台服 殘體注意)
https://nga.178.com/thread.php?fid=-373173&rand=294

夢戰Wiki(殘體注意)
http://wiki.joyme.com/langrisser/%E9%A6%96%E9%A1%B5
轉職材料,角色天賦,乜春都有得睇

跨服好友List:

1001開post template:
想問下刺客職如 白毛/約書亞 SR防具用咩好
平時聽人講輕甲職用生命
但睇WIKI見佢推防裝
最後之服
SR
sr就求其啦
比近戰打死硬,比遠程打互爆
得sr裝咁不如唔好用刺客
咩title
1001左好耐先發覺
冇人講嘢咪冇人知
點解#1啲陣營咁怪
明明有傳說出咗,流星同起源都冇古巨基
應該太耐冇update d圖
template有咩咪copy咩囉
第一下10抽就25了
好那滾動

附魔攻已經13+5+4+7
點解有人面板1000
一樣29%,但我未滿大心
但綠字有371
武器用劍?飾物用8%攻?
其他咩都滿哂
用緊最後騎士
飾神翼
槍白字低劍21攻
面板1000條友好似33%左右再加實數攻

各位師兄 我終於拎左元帥35lv招技
請問我應該出咩人好?
出唔出女王?
lm

第三件啦
100張高級恕
出過max魔防,防,血,智
係唔出攻
仲未刷晒聖誕活動 挑戰一個都未打
谷狗氣附多50
都冇
我想要14or15%姐
我隻leon得9%
機率set得好狗 滿月附幾十張最高得6%攻,經常出1-2%攻
今朝附寒冰1張就11%攻 我要防呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞