有幾多人會買小米9

76 回覆
31 Like 42 Dislike
打電話同時上網
無volte,一打電話手機上網就會斷
好少可,打電話又要上網WO
正常都係講電話還講電話
大陸水貨唔支援香港嘅volte
只少打打下機有人打黎都唔會斷線,少用係少用,要用到果陣就知幾有用
有道理
要買12GB 版係咪要上淘寶,定返大陸買
但mi9唔知做乜冇左3.5mm插口
用緊 8,
屋企人用緊 LG V20, 舊電開始想壞,
買 9 的話部 8 就送俾佢用。
本身想到10先換。
之前同高通傾唔掂數先無得用
小米9如果買大陸版係唔係刷唔到rom?
支那人先用小米
咁用小米嗰啲鬼佬係咪全部支那人
佢可唔可以出部有2k mon,有我即買
買咩大陸牌子機
係買都買s10啦
呢一部打抵咗 聯想果部 Z5 PRO 又係用 855CPU.
識玩小米嘅人全部都自己申請解鎖unlock bl,然後裝twrp去flash Pixel Experience ROM再裝埋個gcam mod,如果要用番wide鏡就flash埋anx camera。
香港4月先有
poco以呢個價位真係無得要求再多
不過真係要睇個人用法,如果對我呢講,只要求,效能,續航,咁poco就100分
如果你要影相,粗用,咁就應該note 7 pro

畢竟兩部機都差1000蚊左右,我自己expect poco就算2019年中買都可以用3年左右(好少打機)
可能膠背 京東方mon 屏佔比差的
好多野都可以減
我覺得屏下辨識率都高 不過解鎖無以前咁快
利申 米9同poco f1比較
師兄, 求教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞