有幾多人會買小米9

76 回覆
31 Like 42 Dislike
有冇人唔打機 買小米9SE
咁一部機唔係淨係睇CPU既
IMX586一定無左 屏下指紋9成無左
可能膠/金屬背 粗邊框之類黎平衡
好冇誠意喎 將小米8個M額換做水滴就當新機賣
要買買S10好過啦
隨時S855+3GB RAM+32GB ROM
睇硬件 Mi9唔差S10好多 其實差唔多
有冇小米新尿袋個樣睇下?
機身造功設計已經差一截
利申用緊Mi8 上年黎講算幾好 但今年Mi9 真係零誠意
係唔係會好易壞
Mi9係要有既都有 基本野有曬
無左m額,下巴幼左,都算係咁
855賣係三千蚊已經係最大誠意,依家835都叫用得下。845仲好順,咩game都打到。855本身應該加價賣,小米格硬壓到咁低價都叫唔話得。琴日發布完,隔離魅族ceo就屌鳩小米cheap,賤賣855。
其實睇硬件係好過S10囉
CPU一樣
鏡頭 快充 無線充 小米9都贏
係個屏下指紋超聲波好過光學 不過用落先知
用過就知相機吹得幾勁都係唔夠samsung好
用緊米8室內影人基本塊面油畫得好嚴重 之前用既s7都冇咁差
再講造功 部米8相機框用左半年已經甩油
價錢比係真係平既, 但要簡簡米8抵玩過9
小米影人永遠自動美顏,熄左都會有少少,好撚on9
Meizu真係比佢打殘
但我幾中意FlymeOS
所以真係睇造工
如果賣貴500但造工好D都接受
但又唔襯小米作風
meizu死症係前幾年死都唔用Snapdragon,當粒mtk係寶。結果手機game興起,mtk無人用。上年meizu16先用返845,不過已經太遲,俾其他廠拋離曬。
xiaomi pocophone f1 打機幾好
但睇過小米9 打傳說可以無限出大技唔會LAG機真係幾想買
果D真係無乜點理, 主要睇RAM 同幾多GB 電量, 同個MON
打機LAG唔LAG

256GB真心夠用
最想知可唔可以 2張4G卡
咁不如買xiaomi pocophone f1 或者小米8
真係差唔多 好過APPLE 先
855緊係可以雙卡4G
你平時唔會打電話咩
VOLTE幾緊要
點解VOLTE 緊要,

我日日同女傾電話
你出街同佢吹水 你一路講野唔會上網?
有volte好耐, 你坐咗幾耐出嚟?
同佢吹水, 手機上網?
定同佢電話吹水, 手機上網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞