(邊個連登仔出嚟認咗佢)無飲管男客爆粗大罵 麥當勞員工幾乎喊

413 回覆
711 Like 18 Dislike
你嘅低質道理證明西客都有道理
唔抵制中資拿?
佢啲回覆我直頭搵唔到論點 低汁到
自冇飲管起已冇幫襯痴撚線公司
又要小人又要幫襯,呢d咪叫西客囉
問都唔俾抵俾人屌
食屎啊麥當勞
次次問都好似乞咁
有一次仲要俾佢串
:唔該我想要支飲管
我地因爲環保唔提供飲管啊
你地唔係話如果客人有需要就會俾咩?
咁睇你需要程度啦
我有d敏感牙齒啊!
有敏感牙齒就唔好飲凍野啦

屌 我即刻話咁你姐係俾唔俾?
個時個經理經過 見到佢下屬咁同我講野
即便俾左支飲管我 谷9氣
依家仲要加1蚊買醬 唔撚食
呢啲咁既野你打出黎自己識唔識笑?
呢個case 幾似女權份子投訴性騷擾
直情係低汁到唔識回因爲無野好回
係又鬧唔係又鬧 無野搵野黎講嗰啲就叫閪客喇
而家條友講哂粗口係就係粗魯咗啲
但佢講得有無道理先
而家m記係假環保真度縮喎
成日話人閪客前閪客後
你啲留言個個人身攻擊又無point 你又幾唔閪法呀
叫雞我都唔敢環保啦,飲杯野叫我環保?
西客都有自己嘅道理㗎

人地做生意唔賣大包送優惠就叫度縮?冇嘢呀?
乜原來俾枝以前都會俾嘅飲管就叫賣大包送優惠?
哇 枝飲管真係好撚貴喎
仲要公司高層都講咗問就會俾
用吓腦先出聲啦好嘛
香港人真係越黎越慘,拎支理所當然嘅飲筒都好似乞衣乞飯咁款

Dllm第三世界都無咁反智
根本係M記既指引要人反問
去唔同m記都會係以下情況
:唔該我要兩支飲管
:先生我地宜家支持環境冇飲管喎
:塊牌又話問就有,我宜家要飲管啊
次次都見佢地黑住面去拎
正常無睇塊牌就會俾佢fake咗以為真係無得攞
麥當勞回應指,自去年12月24日起全線香港麥當勞餐廳及McCafé推行「麥麥走飲管」,鼓勵減少使用膠飲管,如顧客有需要取用像管,只需向餐廳同事索取,他們均樂意提供,同時會為員工提供培圳,確保措施能暢順運作。

我屌啦 我前晚係佐敦m記問個呀姐拎飲管
佢同我講: 無呀!環保呀 無飲管呀
平嘢就唔係優惠,送層樓比你好冇?

高層講咗會比,都可能係事後pr
度縮同環保無矛盾,啲個擺明係西客
高層講嘢都信?
收皮啦鮑
點解唔係d員工反映問題
寫字樓個啲唔係打份工?你咁講邊個都唔駛屌啦,反正你唔會見到有份諗呢個政策啲高層
屌你老母,老麥大大隻字寫有需要既話,佢會比你,咁樣點撚樣唔包丫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞