有無31歲以上嘅朋友,覺得自己愈來愈退步

22 回覆
31 Like 0 Dislike
講緊唔係好耐,係25歲到依家31歲
記憶力退步:以前睇過嘅書好易recall返到d keyword,演講/同人傾計時好似好有料咁,但依家成日耶好耐都記唔起粒字,要形容出嚟
體力退步:以前打機打到3點之後訓覺,8點起身返工都仲得,依家12點就覺得要訓,因為訓唔夠8個鐘個人就死死下;運動方面就算keep住跑,都跑唔返以前無限能量個隻,覺得自己愈來愈廢
性退步:已經無咗以前一日做幾次嘅衝動,晌街見到女走光都唔會想特別望,無曬剌激感,覺得全部d女人都好撚煩,扑野的話自己打飛機好過;
慾望退步: 覺得自己已經定型,搵幾多,生活質素如何都無岩岩出黎做野咁大野心,但求保持現況就好,連投資都係走去保守plan

大家都發表下
你成熟了
+1同你一樣
跑步, 係耐力好左,其他差哂
21歲以上已經係咁
+1
+1
越來越想收埋自己 唔想見人

覺得自己同廿零歲其實無乜分別

野心不嬲都無,唔想上進,求安穩算數

記性唔覺差咗,爭在有無心去記

性慾有,但真係無以前咁想要,可能無人比到我果種兩個人激烈做愛果種快感

覺得男人去到36先叫老,基本35之前 都應該唔會有太大轉變
退步都係一種進步
因為你成長左先知保守既重要
對 但廿五歲唔會對呢句有感覺
體力真係差啲
屌..以前通頂2日唔訓都無撚野
依家諗住唔訓一日 頂到食完中午果餐一定頂唔撚順要訓
但反應 記憶 智力 仲慢慢提升緊
而家都有D
一樣...
想快啲死
廿歲已經係咁
一樣記性好差 就好似𨍭個頭就忘記七成
有時傾計 啲詞彙諗極都諗唔到
要係咁形容俾人(俾自己)聽
但明明係好普通嘅日常用語
覺得好on9
身體機能愈黎愈差
行快兩步都喘曬氣
扑野執唔到兩劑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞