(有圖)培正小學黃敬儒訓導主任煽動校園欺凌

912 回覆
2051 Like 15 Dislike
家長group一定個個怕自己仔女俾人排擠而和應
推post o既校友係時候企出黎
其實呢啲事應該交俾教育局,再唔係去報警
你個家長有無問點解警察唔受理先?

而且有結果之前,連登仔都起曬人底,仲要點錯埋相,呢啲又點計先?
回收機 我地歡迎你~~
屌喇星睇撚親下面d留言就火
偏偏香港拎住資源嘅就係呢d on9
點會無動機?
班家長洗一筆錢入認為校風良好既直資小學,可以係親朋面前威威
依家整臭左個名,咪咩都無晒?
依家被欺淩既又唔係自己仔女,緊係要守護校譽啦

果一對父母如果係作故事老屈間學校,一係就低能,一係就走火入魔
因為學校為咗守護校譽,課室又大把人證,點會攞唔出證據?
根本連登仔個龍門一樣係任你擺,毫無邏輯理性可言
metoo嘅時候就識得講呂小姐冇證冇據自己噏,教練受盡千夫所指冇公平審訊好無辜
而家其實個細路同對父母一樣都係片面之詞,完全冇人證,但係學校同老師都未回應就俾人起晒底,打到落十八層地獄永不翻身
如果要將其他幫學校嘅家長都全部標籤做因為有利益先咁做,咁學校同老師係永遠唔可能有合理辯解滿足到你哋班人,必然係衰人
講到又扑野又吸毒,其實同而家件事有咩關係?
小學咋,如果真係講到咁陰險,你估班家長會俾佢哋啲細路係到讀?唔好再吹大啲
對父母老屈間學校有幾出奇,而家大把怪獸家長啦
你都講到學校識屈個細路,點解個家長會唔識屈返轉頭?
而家最妥當嘅做法就係報警,等警犬查
如果真係有問題嘅,警犬自然會做嘢

利申:前教畜,你話我偏幫都係咁話,實在目擊太多怪獸家長
佢地洗錢入去,覺得校風優良,係呢件事發生前嘅認知。但如果佢地寄予厚望嘅學生原來出咁嘅老師,緊張細路嘅家長仲會去維護佢地咩?
用咩易自己個細路第時都會俾個老師咁對待?

上面話學校會賄賂班家長,呢個算係最合情理嘅動機,不過都係我地估囉。

其實,家長就算有醫生紙,都唔代表係俾同學打而導致。退後一萬步,樓主點確保個家長唔係痴線嘅怪獸家長,連你都呃埋?可能唔服氣,見你咁有正義感,咪搵你幫手出聲發大件事。

唔知你地有無接觸過怪獸家長啦,佢地痴線係上黎都好恐怖。又係連登仔話生仔要考牌,又話港女進化做港媽。而家見到教畜兩個字又唔諗吓今次家長有無嘢作大?

好啦,假如間學校咁PK,但正常都係搵教育局,同報警,而唔係擺上網公審囉。未審先判。

係呢,樓主都未解釋家長點解第一次報警唔受理。
睇錯post,樓主=幫細路出聲個補習老師
同你唔同意見就係打手五毛
唔該理性討論啦
咁大個人蝦小朋友
殺一儆百
1.唔明你點解認為兩件事有可比性。呂小姐單野發生係只有兩個人既私人埸合,而呂小姐由頭到尾都只係得份口供。而X依單係發生係公開場合,可以有好多人證。老屈人既風險完全唔同。
2.上邊係回應緊 "護校有無合理動機先?"
幾時有"全部標籤做因為有利益先咁做""?
睇完你既回覆,都唔覺可以點樣支持你一開始講既"龍門一樣係任你擺,毫無邏輯理性可言"

當然我唔否認連登仔會搬龍門,你都幫我既回覆搬完一次龍門
Mr. Pang係咪好大汗嗰個? 佢好nice架
不過我最記得都係佢有個假期功課叫我地用cassette帶錄音讀課文
個時全班都心諗邊度班個cassette帶返黎俾佢
張廣德 黃敬儒 可唔可以喺你老母個西度捐返出嚟交代下
依間學校咁撚多教畜既
屌你老母垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞