秘魯酒店遇劫 約40名旅客被挾持包括中国香港人

20 回覆
16 Like 3 Dislike
新移民來,真正香港人唔會去呢D地方
好少可呢類新聞喺連登咁靜
吳驚快D出動救人喇
衰遠必
陳太稱,團友對血腥事件感到驚慌,但最後決定繼續行程。陳太續稱,期望護照被搶的一名捷旅團友能趕及在巴西與其餘團友會合,否則該團友只有從秘魯直接返港,另尊賞假期全部團友亦已決定繼續行程。

港豬話導遊死咗WFC,一於繼續行程gogogo
死咗導遊自己冇事更多fun,yeah
要交稅,不了
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190221/59286038

【港人秘魯遇險】旅議會指41名團友受驚但無傷 1人被搶護照滯留當地

節錄

...暫時已知捷旅假期有兩名團友分別被搶去護照及手提電話,被搶護照的團友因而滯留秘魯當地等候補辦證件,其餘團友經商議後決定繼續行程...

...陳太續稱,期望護照被搶的一名捷旅團友能趕及在巴西與其餘團友會合,否則該團友只有從秘魯直接返港,另尊賞假期全部團友亦已決定繼續行程...

又係不得不吹奏BNO嘅時候
呢件事入面,如果你拎廁板護照,你嘅下場就係,補領「中國旅行証」for你直接從秘魯返港
如果你拎嘅係BNO,當然補領完「英國緊急護照」之後就可以繼續行程啦
好去唔去
17萬團費咖,況且冇損失
係囉,人哋導遊條命冇咗之嘛,都唔係咩損失

有一個好似無咗passport同銀包

btw 最緊要玩得開心
乜咁少人討論呢啲大單嘢
小費都慳返
梗係去旅行去到盡
香港人總係要選擇性睇唔到d重點

導遊都唔係佢兩個香港團嘅
香港人 一向唔會留意呢D發生係外國既野

上一次菲律賓人質事件, 主要是全香港直播菲律賓特警救人質, 先會引起全港關注
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞