[Live 少圖少字]毒撚淺度遊巴塞隆拿 四日三夜

29 回覆
1 Like 3 Dislike
第一次live出遊記,想逼下自己每日寫啲野影啲相記得旅遊過程
今次係巴黎飛巴塞 朝早0655機真係搵著自己黎搞
條街咩人都冇搭車去Gare du nord轉巴士都唔係第一次
但係今次個站牌呃鳩我話37分鐘先有車,嚇到我瀨晒屎
好彩後尾架車都係遲左小小,趕到頭班由gare du nord 去cdg既rer b
但係架車唔係原本搭去果個位
去左第二個月台,好彩有個姐姐同我一樣去機場
問左個月台係邊
之後仲要搭到最尾有人搶電話,嚇到我
真係死好命,唔係第一次見有人比人搶係rer b
總之依家就等緊board,旅途有帶相機影相但係應該都係出住原圖先
依家就手機up相
復活節? 機票住宿好撚貴
我鳩遊咋行程錯晒唔好屌我
我唔太知香港去要幾錢
落左機未update?
今晚一次過
好眼訓去緊hostel訓教
我都想去 但未試過一個人去咁遠 同埋英文唔好 有機會可能會跟團去
人地講西班牙文好似

不過依家做下功課,啞既都識去啦
依家先返到hostel聽朝食早餐果時update下啦或者
聽日唔會再咁晏
巴塞英文都通 好過巴黎
簡單英文得啦 又唔會講到飛天
Day 1
巴黎》聖家堂〉返左hostel訓教》食野〉賭場
*注意啲相size好大因為我原圖直出
一落機就諗要去邊,因為時間好早我又冇做research,我就決定去睇我好想睇既教堂
咁要睇教堂就一定要睇聖家堂,仲有海洋聖母聖殿我應該遲啲去
咁其實我返左hostel放低野就行左過去聖家堂,我好鐘意旅行行路去景點,果種期待,興奮同埋由遠睇到果舊野既感覺係好正

咁終於去到聖家堂, 我先發現唔做research好戇鳩
因為呢佢嗰度好多種飛,會好亂
我習慣通常都會上頂,但係我今次竟然亂到冇買到上頂既飛,好彩佢部lift壞左!
入到聖家堂果陣,我覺得俾佢一種細緻嘅靚震撼到我
有啲柱啊玻璃窗咁到你行埋去之後啲展覽介紹埋俾你聽點解佢會咁樣整,你就發現高弟依條友真係痴撚線既
成個idea好完整,用森林做主題又混合左好多唔同嘅生物構造做嗰啲嘢,又有用其他方式起!
依到可以話係好比愚公移山,但係係成個傻鳩陪個癲佬咁做
出住先
Btw連登有冇字數限制?
賭場點影相
今晚再去
治安唔好
小心小心
尋晚輸到仆街冇心機出post
我覺得還好
巴黎先世界級
巴塞係pocket picker
巴黎係 scam
咁都keep住alert既
但感覺依到奇怪人窮人小巴黎好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞