香港快運新航點: 宮古(下地島)

175 回覆
47 Like 4 Dislike
佢冇私人飛機既咩
去左5日 5日都渣車
夜晚日日居酒屋飲完酒叫代駕都好抵
渣4-5個字入返resort好似都係100幾蚊
下地島個機場比機師training咋嘛
不過我都諗緊一個宮古有無咁大需求
日本人有時光機架嘛
下地島同松本空港係國土交通省2017提出指定訪日誘客支援空港其中之二嘅「育成支援型」空港
依兩個機場新開國際線會有最少半價以上嘅着陸費優惠
機場誘到航空公司開新線都會有資助
另外再特別支援LCC公司
以上優惠最長支援3年
想直航去依3年內好去依條線應該3年內摺線
除非好客都班班爆但睇唔出宮古有依個魅力

咁多資助等睇快運下個日本航點係松本
唔知點解日本咁多地方,我最冇興趣就係沖繩
一來冇車牌,二來唔喜歡水上運動,三來覺得沖繩唔多美食

松本還好, 宮古我真係好懷疑三年內會帶動到幾多經濟效益, 佢最大對手應該係石垣島, 宮古泊埋去比較好似樣樣都差啲啲
其實你識唔識睇字睇清楚先回覆啦小朋友
飛過去當買個SHI印仔都好呀
松本機場都好啲
去北陸都方便
下地島宫島乜春都無
開沖繩好過啦
一機人足以踩沉個島
uo可唔可以做好心開返花蓮條線
千祈唔好開松本
沖繩就話知佢啦
等開松本
冬天去長野d滑雪場 近好多
宮古島邊個月去潛水好?
好想去
如果轉內陸機飛返上大城市要多幾錢?
Google話楂車30分鐘,咁都叫遠到仆街?下地島果度都講到名有巴士開到宮古,定你想講香港機場遠到仆街呀?
我反而覺得UO見石垣俾佢成功左,諗住照copy呢條equation。啫係如果夏天冇地方去又唔想去東南亞又想食刺身又想扮型又去過沖繩又去過石垣又要懶係冷門旅人,咁真係可以諗下。

worst case scenario一星期兩班都夠啦。
佢開宮古島都話吖,完全諗唔到咩原因會下地島
Btw下地島三日兩夜夠唔夠?如果平嘅話,weekend去都可以諗下
唔知點解日本咁多地方,我最冇興趣就係沖繩
一來冇車牌,二來唔喜歡水上運動,三來覺得沖繩唔多美食

好多錢燒咩?

又引到一大班港豬去唔知做乜? 陽光與海灘?OK既。食野?去番日本本土啦

想去日本搵個無港豬既都難
下地島 is a subset of 沖繩
你咪又係港豬
識唔識日文呀? 有冇讀過日本文化呀

利申:大學MAJOR日本研究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞