英國同poly design,點揀好

58 回覆
3 Like 41 Dislike
我都係
蝦蝦咁好笑
世界真係好撚細
出去讀啦 趁依家有機會
到時返泥poly再讀都得
係識既,勿相認
揀poly, 用本身去英國嘅錢做首期買層樓
出去讀,始終外國呢啲科嘅環境好啲,想睇exhibition都易啲(應該),而且你又唔係唔會返來,就算第日喺poly讀master都得,但如果掉返轉喺hk讀完之後想出去進修就未必咁易

利申:9up
認真,你係英國畢業,之後是但搵free lance 又好長工又好係英國做一段時間先再返香港,你將來係呢行都仲會有得發展,好多global firm 需要呢種人。如果你番香港讀design,你準備轉行都得。
呢個當然會啦!

好似你係香港不知名學校畢業 去到人地英果邊。d HR 都唔會識你間U啦! 反而佢哋英國大學會清楚好多。
我鐘意你哩個建議,多謝巴打
完全正確

老細心中外國讀書係完勝本地
Btw 讀設計就留係英國做啦

係香港做設計
岩呀 香港做設計本身食屎
如果屋企負擔得到 一定係英國啦
即使係三唔識七學校都係?
你放唔底你男朋友姐,關咩做野事,你都係想有個理由返黎姐
打死都香港,利申喺英國讀過四年書
傻啦 講到design英國好好多 人哋真係design嘅design好多嘢係度過考慮過

香港啲design真係讀讀讀 見人咁樣好就睇下讀下依個作品 講緊係冇創意問題

同外國就識下多啲唔同國家嘅人啦 分分鐘識到好門路係其他地方工作 到真係發覺都係香港好啲翻嚟搵工係第二個世界嚟 當然前題你本身發展係唔錯先
認真 因為自己都揀咗喺香港讀書,屋企人拎咗啲錢買層樓俾我
我唔準你咁講㗎:< 依家理性討論緊
都係design?
唔係,但我依家喺香港讀U開心好多
可唔可以講多小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞