如何對付快線撚

66 回覆
9 Like 0 Dislike
佢地排隊,邊個最快番到下次收order就佢地出先
所以龜轆博出少次
揸慢啲係一個咩形容詞

從來交通係應該用順唔順暢去形容,揸慢啲搞到全世界塞住哂有意思?

揸慢啲又唔等於安全,更何況揸慢啲同行車線使用係無絕對關係
見到呢啲真係會着,唔知點解警察好似好抗拒處理快線L,關唔關難取證事?你知只要有少少麻煩慈母就唔想理
咁好老實,香港人性格你要佢哋自律好難,好多都係阻到人先會屌啫。試下你行快線200完全唔頂住我?我都唔會開post 屌啦。

至於你話出出入入,香港地少路窄車多,你話唔好中,快線出出入入我認同,但at least 醒水讓啲快過你嘅車係常識吧
如果按照道路守則,左邊唔會有車過你,跟本唔需要兩頭顧。再加上如果大家自律按需要同速道選擇行車道,路面上嘅速度得到一個適當嘅分流,其實揸車仲輕鬆咗。

唔使好似而家咁亂78糟,又要留意前車速度,又怕左右線都有車上嚟硬cut 。路面嘅車速度又不一,揸車都要用多更多精神
聽過,你歡喜我咪叫返扒頭
量產,$10個人人放個係車尾,帶起風氣
exactly, 英國真係典範,你就算揸個幾兩個鐘車都唔會攰,因為路上多車少車都係快慢有序,大家嘅駕駛行為容易估計,完全唔會有壓力
呢啲行為早幾年會俾人放上Facebook 公審再俾人屌返快線L轉頭。但搞笑嘅係網上評論大多數一面倒屌快線L,但馬路上又有大量嘅快線L。算唔算間接證明鍵盤戰士都無車牌
冇法架
以前就話大大巴車落去
依家個個有車cam
唯有自己行開算
扒到最前面頂翻佢轉頭囉
香港人係咩。。。320都嘈到死。。。1000我真係唔敢諗
香港上至馬路中至單車徑下至行人路都有

人嘅問題
1. 噉佢而家霸住右線你想點?行中線又唔得?
3. 你concept都唔啱啦,想行左線咪扒完大車頭返左線,就係咁簡單,你細車有幾影響到佢?
1. 就係無得點所以上嚟開POST問下睇下有無得點

2. 你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞