紀律部隊唔好亂入

282 回覆
63 Like 186 Dislike
又埋堆
咁大包圍法唔公平wo ,

幫辦同白板唔同世界wo ,

唔同部門,唔同文化wo 。
真心咩
做海關日日陪老細飲茶
私人工係咁咩
retire前幾年先有
PC 升三柴依家要幾耐?
醒目仔 10年左右 普通人12-18年
就算做得野 上司對你印象唔好 唔洗諗
其實呢句適用於其他職業
做咩咁快放棄 起碼都升一級啦
入記律部隊都係因為呢份係(相對)最易入嘅政府工
人工搭救啦
一畢業出嚟搵兩萬 每年跳pt加追通漲
仲未計宿舍同公積金
依家fg中位得15k咋 仲要每年都加得勁撚少人工

你係人中之龍咪跳返出嚟
如果無料就唔好怨 有得自然有失
D人話寫花report,你唔搏話之佢report畫埋畫啦
私人工咪又係咁文化
政府工你唔埋堆比人踢走都知咩事
私人工比人放暗箭
死左唔知咩事
紀律部隊唔升職,唔埋堆都可以 hea 住返,佢好難郁到你,但私人工話炒就炒,理得你係咪長工
識有女散靠賣西升職 有朋友做officer食唔少 但打友誼波多
過咗P就無敵,無嘢做嘅地方就會玩9你,做到仆街嘅地方最多調走你,賴皮狗都唔會顧自尊嫁啦
係架
唔係要搏既話,其實可以乜都唔去,個D場合食得好唔舒服。
同埋其實打份工搵錢姐,點解連私人時間都要比埋部門?收工仲要聽部門既野 自己又唔係無朋友。
有同事既工都係咁
只要你涯到開頭,慢慢做上去,終有一日你都會變成老屎忽,然後乜都唔洗做
咪就係呢d 人囉 新仔果陣比d 舊果代屌得反曬皮
到自己變舊人又有樣學樣 唔記得左以前自己幾咁慘
無錯, 做雞就算字都唔識寫都有得升, 雞包一大例子.
做一粒最受氣. 下面三柴可以玩鳩你, 老散又得.
似住同大SIR熟. 督鳩你灰,隨時照爆肺.
做起野就永遠當你係新仔唔識野, 賴左野就永遠當你係亞頭中晒招.
咩二粒係一個UNIT既亞頭,要有領導力又要有思考深度....但永遠唔俾機會,永遠BAN鳩你,話你樣樣都唔好.
上面個撚個SIR都可以直接卒鳩你. 俾D所謂大SIR誇部門無厘頭路撚過都可以卒鳩你, 上司永遠唔會出黍撐.下屬永遠係外面恥笑你
外出飲酒飲撚死,陪賭陪行山,上天下海都唔講啦!

好....吊你老味!我忍..... 今日我任人魚肉, 明日我還返晒俾D後人.
惡撚性循環
好彩之前quit左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞