ONE畫果套靈能百分百,完全屌打一拳超人

88 回覆
124 Like 48 Dislike
兩套都係ONE既作品,
兩套睇動畫真係好睇到痴左線,

一拳超人,好好睇還好好睇但好多人都感覺到差左D野,入面係有劇情但冇靈魂。

靈能百分百完全係一套有劇情有靈魂既作品。
D橋同感動位真係痴撚線。

如果係ONE嘅作品來比較

靈能>一拳>大叔
有冇人有睇靈能百分百 Reigen ??
唔認同
覺得一拳好睇過靈能
太陽小子搵過都無單行
靈能動畫好高質
靈能主要睇角色嘅成長同內心嘅變化
拎完左同仲畫緊既比較
一拳重制版的確冇咗原版既爽快
但如果以one版黎講 兩套水準差唔多
但靈能故事上着重感情劇 如果鍾意呢類多數會評價靈能好睇過一拳 而一拳就爽d
不過以角色刻畫黎講兩套水準都高
重制都係one出分鏡
所以你講既爽快冇原版咁好唔成立
因為原版同重制分鏡都有one份
畫面既爽快多以畫面分鏡做決定
除非你講既爽快係講緊劇情行得順唔順
條友不嬲都係咁,失驚無神就會彈句唔關事嘅野出嚟,
好似想掩飾自己冇睇套作品呢件事咁,但講D野出嚟又特別九唔搭八,
自暴其短
第二季好正
井狗蠢姐,做咩又要跟埋一份

爽快就係節奏亦可以講係pacing
依家係比較原作版同重制版個pacing,關ONE有冇份畫分鏡稿咩事?
事實就係重制版冗長過原作版。
再者ONE重製嘅童帝VS鳳凰男都只係14頁,村田由呢14頁畫長咗幾多?
咁佢淨係講爽快兩個字 有好多意思架麻
你自己又唔解釋下
Sir 我收返埋先
咁事實我都係睇原作版多
重製版我知後面已經大幅拉長左就懶得睇
Btw原作停到幾時
Sor 我收返埋先
咁事實我都係睇原作版多
重製版我知後面已經大幅拉長左就懶得睇
Btw原作停到幾時
兩種style都可以做得咁好
大叔d人設唔差,不過無咩內容
靈能係講路人心靈成長
一拳係講社會現象
好難比較
但一拳第二季換左人做
係製作上就真係屌打喇
基本上兩個主角本身都無敵,封左頂,
兩個都係無敵之下講落去。

靈能主角性格同思想上仲有進化。
琦玉只係單純咁升英雄級數。

真係唔夠靈能咁有靈魂
一拳都唔係睇主角點勁,拎光頭佬同mob 比無意思
其實一拳同路人都有各自嘅message ,兩套佳作無話邊套高汁啲嘅

利申: 個人都係鍾意mob 多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞