[PS4/PC] Monster Hunter World [299] 1001獵人強勢回歸

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
新手?用咩武器
主要係追弱點

啱啱買唔夠3個鐘
用長槍
你令我諗返連骨鎚都打唔贏嘅日子
破咗了
追輸出就咪玩長槍啦
長槍好玩咩⋯⋯
新手梗係玩大鎚容易上手,爽度又夠
好似吉吉吉 斬得快
幾爽
好似吉吉吉 斬得快
幾爽
磨幾次刀都未打完一場
新手想爽就太刀算啦
想問下依家係咪無可能解到公會名片個盃
長槍指引:
有頭吉頭 之後會有咩怪物圖鑒嘅 佢會話你知弱點係邊 打中弱點會有橙字打出黎

通常用法就咁
吉吉吉 跳後 對位
完 係咁多

假設你企頭
隻怪每一個動作都會打到你

好簡單每次都用 R2+三角+⭕️ 嘅反擊技

反空咗都唔緊要 R2+交叉 進入 絕對防禦
等隻怪打完你或者打空氣 你可以 圓圈 吉佢

佢走到好遠 三角+圓圈 追佢

追緊怪 隻怪打你 你可以R2 開盾

點會 你去街場漁翁撒網 點都有一兩個人會回番比你
再唔係入黎呢度啲場派
如果搵到人既 叫佢係咁sd俾你 你del咗佢再收
咁樣loop到夠數為止
去任務救援 幫d新手
機會會大d
追輸出就咪玩長槍啦
好似吉吉吉 斬得快
幾爽
磨幾次刀都未打完一場
新手想爽就太刀算啦
長槍指引:
有頭吉頭 之後會有咩怪物圖鑒嘅 佢會話你知弱點係邊 打中弱點會有橙字打出黎

通常用法就咁
吉吉吉 跳後 對位
完 係咁多

假設你企頭
隻怪每一個動作都會打到你

好簡單每次都用R2+⭕️ 嘅反擊技

反空咗都唔緊要 R2+交叉 進入 絕對防禦
等隻怪打完你或者打空氣 你可以 圓圈 吉佢

佢走到好遠 R2+三角+圓圈 追佢

追緊怪 隻怪打你 你可以R2 開盾

更正下
長槍太穩又冇大技,所以新手玩大劍會好啲,打法簡單輸出又高
穩打穩紮又何嘗唔係一件好事
慘瓜槍又穩又痛

但最緊要係搵啱想玩嗰種武器
去睇下TA片點樣將嗰款武器發揮到極致
諗下呢種玩法係咪你想要既野
好 唔該晒
全新手,一年前20分鐘殺一隻下位犀牛 ,打到想棄game
而家2分鐘都覺得慢
會心+攻擊
回血冇用計單1粒數字
btw, 卡片系列又係垃圾嚟,爆100個又要delete
想del時根據嗰個人幾耐冇update/幾多hr嚟del,點知原來唔㩒入去裡面係唔update出面嘅數據
之前冇玩過MH,第一次打贏土砂好撚開心,然後啲FD同我講嗰隻係垃圾嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞