英雄聯盟 s9 賽事討論區 #392

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
而家LOL講合作 仲多過個人能力
仲要個人能力既差距之間愈來愈細
唔似以前SKT皇朝果陣個人能力都遠超其他隊
所以咪默契同戰術熟練度高既GRF而家好似咁屈咁
去過LPL回流既韓援冇乜用
LCK依家只可以靠新生力量抗衡LPL
可惜既係GRF每一個人既個人能力都係勁
佢地每一個人無一個係未做過超強表現
個人能力強好多時唔想打犧牲位
Thx
Clid LPL都算做到好多野, 佢同Teddy Carry得最多
Khan一唔用鬥士碌柒咁, Mata瘋狂送頭, Faker頭幾Round都用坦/功能性Champ,叫做平平穩穩
faker好似話過磨合好係可以贏到GRF 我放眼睇佢地3月8磨未完
都係目標夏季架啦佢地
首先要對線贏到GRF已經好難,每個位置都係世界TOP 3
要3線贏真係好難,就算比你贏到線, 佢地仲有頂級團戰默契
BDD上年d outplay唔見曬
Ucal上年對線惡過狗,今季唔知點解變到柒下柒下咁
FAKER應該以為果隊係上年既GRF先咁講
我諗宜家問佢佢都唔敢咁講
目標係MSI
贏左msi輸左個s賽 值得咩
kt都要磨合到第二年先拎到夏季冠軍,去到世界賽都輸埋,
skt應該都咁上下,去到s9已經好過kt,暫時以呢個勢,都無邊隊阻到
暫時睇落同GRF差距有D大..
一面倒到
上年KT KZ AFS GENG 都算實力相若 有來有往
即係實力差唔多咁廢
真心覺得s9 grf>>>>s8,
雖然話依家lck好多隊都好廢,
但真心覺得就算kt唔拆夥,今年都贏唔到grf
Sylas hijacks an enemy’s ultimate for his own use.

Enemies can still use their ultimates if Sylas takes them. Sylas can take an enemy’s ultimate whenever Hijack is off cooldown, but can’t hijack the same enemy for a while after.

係咪記錯咗唔可以偷同一條友(要等cd)
LOL之神IQ真係有D高 好似開撚左圖咁
但係Khan同Mata已經唔係磨合咁簡單, 係跌Watt, 加上呢個年紀, 磨多一年都唔知點
上年實力相若地唔廢
今年實力相若地超廢
冇講錯
但今年反而牌面睇落最差嘅KZ好過晒其他
如果舊年Mata已經好似今年喺SKT咁
應該俾人剪GIF笑咗好耐

唔知佢發生咩事
喺KT唔係話冇派膠
但喺SKT個派膠頻率高到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞