[巴打入] 有咩舉止反映到你地想娶一個女仔/想結婚 ?

398 回覆
169 Like 9 Dislike
就算結到婚 都唔代表d咩
結婚之後大家生活模式唔會有太大變化
你唔好期望佢會改婚前已有既壞習慣
而且結婚只係起點 之後仲有好長既路

你話你愛佢 咁有冇愛到佢成世都唔同你結婚 但你都留係佢身邊既覺悟?

如果唔係 你最後都會為結婚而結婚

當然佢值唔值得你咁樣去愛佢係你自己決定

時間唔係用黎衡量一段感情既全部指標
你地一齊耐 但大家唔同步 或者有一方已經唔愛都要放手 有捨先有得
係佢由以前拍拖到而家都話27-28結婚 唔係我要求呢個年齡結
只係佢而家都26 我見佢仲未有咩準備 先擔心佢一直係哄我
你既答覆口吻 同佢平時講野好似...... 希望佢都係咁諗啦
係啊 租樓=幫人供
買又買唔到
住對方屋企就最經濟
其實你唔需要睇到結婚咁差

生仔我就肯定你會無巨量嘅自由

但結婚其實真係唔一定

其實香港有部分女人都鐘意間中有自己嘅獨處空間

係對像嘅問題 唔係婚姻嘅問題
我有時都安慰自己
兩個人相愛 一齊開心就得
結唔結婚唔重要 何況而家時勢咁樣 我地鐘意小朋友都未必會生
結婚好似對我都無咩必要
但我個心就控制唔到自己好想結婚既慾望
巴打果句:有冇愛到成世都唔同你結婚但你都留係佢身邊既覺悟 講得好好

姐係其實都冇咁愛
唸通左D野
我會記住呢句 必要時問下自己 係咪真係咁愛佢
痴撚線
樓主係咪差到咁要搵隻雞蟲埋單呀
女人青春有限 及早搵過個啦
老實一句,真係錫你緊張你點會捨得你生活得咁辛苦?男人老狗努力啲搵多啲駛少啲租層樓有幾難?不如你諗下你有冇見到佢會為你付出啲咩,口講既全部都係假,男人信唔過
唔係 但樓主係初戀 調整完自己心態後 可以原諒既佢都會原諒
結婚簽紙註冊幾百蚊.點解要儲錢?
哈哈 我同你講 同外父奶奶住你真係玩命

你個男人大壓力 d 都去叫雞架喎

仲要你原諒咗佢一次

到時一齊住 d 壓力 ... 哈
之前開咗聯名戶口之後 佢成日OT

我好似不停降低自己底線咁
你係咪on9架
一個好男人點逼佢都唔會去叫雞背叛同傷害另一半 最多頂唔順同你分手
係啲賤男先拎呢啲垃圾藉口合理化自己叫雞 咁講你逼佢咁殺人放火都得
If you really matters to him, every plan will include your presence.

我係廢柴嚟,到而家愛一個人的能力同資格仲未有。
佢會不經意同你談到未來,談婚論嫁的日子,佢而家做緊啲咩都係為左果個目標努力,乜都會有計劃,儲錢準備將來,男人真愛一個女人好少會好頻密咁獨處都屌兩三次。

你諗下你自己同佢的活動得屌閪?有冇做過對雙方有益的事?佢有冇反對你去做一啲你想做而係有益於你的事。你同佢一齊咁來係進步定退步?

贈你一招,試下下幾次獨處唔比佢屌閪,睇下佢會點
行業讀咩書又唔講好難judge
好明白 你而家都係求屌醒狀態

奉勸一句:浪費左八年了 世界很大 放手吧
會想結婚後係考慮出去租 衣食住行都係錢
除非真係結完住對方屋企 但而家雙方屋企都唔肯
旅行 > 結婚
佢俾我逼到好大壓力果時 我有提出過咁大壓力咪分手
但佢又唔肯分
因為男人都係用呢啲說話去呃女人,所以咪咁似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞