[巴打入] 有咩舉止反映到你地想娶一個女仔/想結婚 ?

398 回覆
169 Like 9 Dislike
結婚的確每男人多咗好多責任
但我地拍咗8年拖了 好怕不婚就分
但我又唔想為結婚而結婚 想同最愛既人結婚 好矛盾
男人唔壞
女人唔愛
你最好比佢拖到30
過多幾年你就會話自己做乜咁on9唔早走
女人就咁撚樣
後生時想同鐘意人結婚
再大d有人同自己結婚就得
止蝕離場? 你知唔知你講緊乜撚野 點解依家d人價值觀可以咁撚樣

蝕? 蝕乜野?兩個人係埋一齊唔係互相付出?你d時間就係時間 人地d時間就唔係時間 可能你話乜鳩女人青春緊要過男人 男人40一支花 屌其實係睇你keep唔keep姐 男女都一樣 乜撚野年代呀 仲玩呢套
可能佢覺得結婚真係唔洗要錢呢 簽張紙都叫結
到時可能租屋住囉
你係巴打定絲打?
你好似經歷過?
我真心唔介意
但都要儲定錢一齊生活 以備不時之需
[分手唔代表你揾唔到個你更愛既人]
成日聽人講 結婚既唔係最愛
我好怕
佢話你輪盡,啫係驚你連自己都照顧唔到,點照顧小朋友

利申男人角度
絲打係咪有少少情緒病?
壓力大就叫雞 你仲覺得值得原諒

咁結完婚壓力大又可唔可以出軌呢 ?

差唔多姐 仲慳 d 錢喎

叫完雞你都仲痴住條友 睇嚟你無得救架啦

跟呢 d 咁嘅男人 幾年後又一個悲劇家庭

到時你自己記住啦 所有野你有份造成
我係佢面前心花怒放成日好輪盡
但係我平時照顧開細佬妹 煮開飯 做開家務 其實我照顧人無問題
我覺得係
焦慮掛
後來知佢叫雞後 好似有時會抑鬱
唉 我都覺得一切係自己做成
前段試探你肯唔肯嫁
唔肯嫁咪自己拎黎柒
喂咁唔難喎
我以為係要大搞然後條仔要孭數上身先唔做
呢啲我即娶啦
大佬簽左紙抽居屋先 家庭做單位點都好過單人
首期兩份儲
絕世好女人
將來能力許可點都補辦返比你又好 去旅行玩衰佢又好
我儲得多過佢 之前抽唔到樓 抽到我都唔介意我俾多D錢
但可能佢真係未玩夠 唔想定落黎 唔想生活有人管掛
又可能 佢想有最好能力既先俾最好既野我掛 我咁樣安慰自己
高質post
兩個可能性

1. 佢唔係好認真諗住同你結所以冇plan 過

2. 佢係一個做咩都帶乜planning 既人

either way 都嫁唔過
好難得留言既都咁認真解答
對佢黎講 結婚係唔急既 而且仲多咗煩惱 的確係無咩必要性既
拍咁多年,個閪都殘晒啦,屌到厭,點解要揀您
住的地方都冇,結條毛咩?
雞都叫比人屌完有啲錢,你就乜都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞