[巴打入] 有咩舉止反映到你地想娶一個女仔/想結婚 ?

398 回覆
169 Like 9 Dislike
我鐘意 啱啱 check 過條撚仲係度

點算 ?
不能同意更多
增值自己好重要

你特別
問過晒身邊男仔 80/90後 結都係女方覺得差唔多時候
責任居多 冇人真心想結
所以香港離婚率唔低
靚女做人唔好咁悲觀
我男朋友成日都問我結婚想點搞
將來要點點點
不過結婚都係儀式黎姐
最重要係其實個男人想唔想同你行落去同建立家庭
但前提係你要令對方覺得結婚係有好處
而唔係只對你有好處所以佢地結婚只係負責任
結左婚佢地就要點點點點
婚禮對我嚟講係一個儀式

一個特別嘅場合

一連串具有象徵意義嘅動作

一點一滴美滿嘅回憶

婚姻就係身份嘅認定

一世嘅承諾

感情踏入下一個嘅階段

同埋兩個人嘅成長

或者好多人都唔係好似我咁諗

不過最重要係我地兩個明白呢種意義
我分開左兩個comment
我下一個有diu條仔叫雞
我依個comment只係針對緊人地26歲就話人鐘意去旅行
未定性唔係好爸爸依個point
女人就淨係識得結結結, 除左結婚係咪有野值得佢地上心?
男人又係on 9, 洗咩要專登草錢, 正正常常根本份糧係用唔晒, 要特登同人講自己草緊錢?!
呢到啲人聽樓主講幾句就當正自己同個男人識咗十年好了解佢
唔清唔楚係咁講個男人不是
好多女人其實係結婚之前都Feel到有問題
但都因為種種藉口結左
之後餘生都做怨婦
又或者將結婚諗得太美好.
總之搵到個人嫁左就搞掂
做唔做到稱職嘅爸爸唔係應該成個人睇架咩

你搵幾多錢都好叫得雞點做個以身作則嘅爸爸 ?
diu你識唔識睇字?
唔係 我讀緊master 剩係有做part time
租金佢比大份 我比細+其他家庭開支
儲錢都唔做,呢個係最基本嘅基本, 你覺得呢??

除非你話佢有 負任 咁都可以將呢樣嘢排除嘅
結乜撚野婚呀
屌你老母同隻雞蟲埋單
影衰香港女人
父陰
同我個ex一撚樣.....絲打真係好睇清楚。
我記得我之前問個ex,如果第時真係結婚有咗小朋友,好多興趣都要斷,例如儲波鞋啊果啲,甚至有機會要賣翻出去添。跟住佢答我:到時生咗就識得養架喇聽到真係屌一聲
樓主有冇update?
絲打最後有無分到手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞