[巴打入] 有咩舉止反映到你地想娶一個女仔/想結婚 ?

398 回覆
169 Like 9 Dislike
男人一日未求婚, 你都冇睇過佢有求婚依一下, 咁點斷定佢會唔會求婚呢
樓主正一免費G 你試下唔比佢搞一月 我諗佢連同你出街食餐飯都唔肯
最鐘意睇人折墮,希望樓主比佢男人玩多三五七年再比人飛

搵個真心相愛既人已經心滿意足 結唔結婚係後話喇
為左段關係學識忍
學識收口
因為你知道你想長行落去,總要有一個人收聲
一凸一凹
為左撐起頭家
出面有咩難啃既,收起道火,學識吞左佢
個男人求婚又唔等於一定要嫁
叫雞呢D前科就免啦
佢求唔求都無所謂, 因為根本唔會考慮

求婚簽紙都只係一個儀式黎姐
就好似情人節咁
送曬花, 但原來日日都打你口講話好愛你都無意思

最後, 結婚都要商量同睇下大家既想法夾唔夾
對方冇心結其實女人直覺係好清楚, 只不過自己願唔願意去面對
好多時就用緊對方口講既野做藉口, 但實際上個男人點對自己係有眼見
而唔係只用耳仔聽
你放生佢啦
26歲仲好細個, 玩下去下旅行有咩所謂
要生仔30歲都未遲
無謂依一刻judge佢係唔係好老豆

你地timing唔啱姐, 我唔覺佢有錯
不結就婚真心on9
結左婚就唔離婚?
絲打成熟少少啦
睇你講野成個十幾歲靚妹咁
叫完雞都可以幫佢諗埋藉口
女人就係噤on 9, 鍾意信諾言, 鍾意聽廢話, 覺得好lum, 真係on 99
師兄人地樓豬有心結婚 但對方又好似無意欲咁
如果佢一心等 最後男方又縮沙
樓豬算唔算係蝕時間
結婚呢家野
結唔成就分手
之後重覆港女4階段潮文
如果樓主男朋友真係有誠意結婚, 樓主根本唔洗上黎問,
拍左咁多年都仲要觀察同唔知個男人諗咩
其實雙方都有問題.
女方越著緊結婚, 通常個男人就越唔著緊結婚
樓主想結婚, 其實一街都係男仔趕結婚生仔, 換畫就可
認真答你
開始諗結婚第一步係, 行過金舖就算唔行埋去睇隻眼都會自不然望下
未諗結婚時, 以前係會直行直過, 望都唔會望
就咁睇開頭d post
我本身想同你講
27,8 結婚對男仔黎講真係早左d
如果你因為逼婚唔成而分手
然後再搵過個到搞得結婚
都起碼又3-4年
咁你不如而家等身邊呢個定性

但睇完又叫雞又分手又複合
倒不如問下自己佢係咪一個適合結婚既對象
我老公大我4年
一識佢已經成日話想結婚
之後買樓行婚展, 到之後再睇樓換樓
其實男人真係想結婚好明顯會有planning
就算唔使儲錢都可以結婚既男人都一樣要計劃
如果你都上得黎問
可想而知男方俾到幾多安全感你
男人先得個26歲點會咁快諗結婚
會諗多數只有四個原因
1. 天生早熟
2. 多經歷
3. 早出黎做野
4. 一心想靠老婆

但佢唔想娶你以上四個因素都有都唔會娶你
咁請問有幾多人結婚係為左計劃將來?數據唔該,冇數據既真係唔好鳩噏
知之為知之 不知為不知
呢個係婚姻本質黎。
唔係用歸納法得岀嘅結論
5. 想結婚
6. 家族迫婚
7. 趕生仔
8. 搞大左個肚
9. 輪公屋
10. 抽居屋
11. 搞移民
絲打 我覺得你可以好愛佢
但唔可以無左自己
同埋尊重自己

壓力大還壓力大
壓力大唔識處理架咩咁大個人
去做運動又去
去瘋狂買野shopping洗錢又好

壓力大就去叫雞?
唔OK喎

咁我可以講佢黎緊叫雞既次數可以多到你唔信

結婚都大壓力既
搬屋 租樓搵樓都大壓力
睇電器傢俬都大壓力架
父母催你地生B都大壓力架

咁係咪都可以去叫雞?

佢好識點撚化你
將所有責任 推晒去你度
令你覺得係你攪成佢咁

佢求你結你都唔好應承啦
仲迫佢娶你...唔好傻啦唔該你
咁請問你點樣證明呢個係本質呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞