[巴打入] 有咩舉止反映到你地想娶一個女仔/想結婚 ?

398 回覆
169 Like 9 Dislike
最mean睇怕會係我果啲
老老實實
叫得雞代表佢都唔係好愛你架咋
既然唔係咁愛你就梗係拖住你先啦
呢個係我自己體會

佢都好專一得你一隻免費高級雞
樓主你男朋友嘅朋友當中有冇人已經結咗婚
年紀唔代表一切
香港大把人到中年 但係心態仲好小朋友
一個人成唔成熟 係睇佢經歷過啲咩同埋本身性格
我細我女友四年
但係三年前同佢一齊個陣
我已經同佢講哂未來五年我對於我同佢兩個嘅計劃
而我係有一步步咁用行動實現出嚟
所以唔好咁傻 覺得大過你就會成熟+想安定
反而係了解下對方性格、談吐、行為而判斷
即係廢柴
人生都係現實,即係佢逃避人生
有既 但唔係最熟果堆 最熟果堆都未結
想玩婚外情所以先結婚
知唔知乜人會早結婚?乜人會早生細路?
你信佢你逃避現實下話
樓主被條仔食住 愈拖你愈冇say
主動權唔係自己手上 唯有任由對方擺佈
有冇辦法拉攏對方父母 or 自己屋企父母同佢既關係又點先 拉攏一齊傾下

講真再拖落去 如果到頭來分手 你會蝕到入血
不過就睇你描述 結左婚你都係要操勞辛苦果方喇
你肯定你肯定 你係咁醒就唔會俾條仔叫雞仲要原諒佢
你明唔明唔係有冇感情既問題 條仔一定話對隻雞無感情愛果個係你 你唔撚係信下話
唔通佢兜口兜面話隻雞好正呀 同你扑到悶咪試下第條女囉
真係愛你既男人係唔會傷害你 明知女人無可能另一半叫雞 你會傷心會喊佢都照做 姐係你對佢黎講係nobody咋 咁既人你信佢未來個四五十年會不離不棄無條件咁愛你?可能見你人老珠黃就搵過第二個後生女啦 反正wfc你傷唔傷心難唔難過
如果你話我預咗我接受到 fine我無野好講
睇返絲打你啲舊POST 你男朋友係IG FOLLOW咁多女都算
日日睇 光明正大係你面前睇 又拎你同啲女比較 仲係你面前話鍾意同讚啲女正
仲要有你係身邊時 著少布啲女經過都昅到靈魂走埋

之前仲話 " 無叫雞又無做對唔住我既事 "
屌佢 佢依家最後咪真係有叫到

真係好撚唔尊重你 睇到都好嬲
你情緒比佢牽住走 大上大落 同佢一齊又要擔心佢再叫雞 為咩
依個男人一定唔可以結婚 咁唔定性 又叫過雞 信唔過 結唔過
到時比你結到婚後 佢如果KEEP住有叫雞 而你有埋BB 到時你都唔知點算
襯依家仲未結婚仲後生真係好走 唔好以為用愛可以感化到改變到一個人
真係本性難移 因為佢根本唔愛你
因為我識一個不婚族
見到身邊朋友一個個都結婚
今年就向咗佢女朋友求婚
我地成班都好驚訝
呢個唔正確,法國個市長話左個現實比你聽
有求婚,代表想結婚
多謝你追post
你所講既 其實我全部都諗過
我覺得自己係愛佢愛到傻咗
所以明知佢係錯既人 都離唔開佢
冇人可以違反到自然世界的定律
超脫現實世俗條件所限的人已經變成神
結婚簽個字有咩要準備?
有樓主呢種蠢閪女人存在 怪唔之大把狗公賤男搵到食
講極都唔明 你繼續攬住條賤男過世 到時人又無錢又無樣又老唔好搵人可憐你
樓主鐘意做隻高級免費ig雞
樓主話有用套架

本質仲衰過ig雞
人地起碼做8年有300粒,樓主就乜都冇
要準備負責任

我係巴
女人係咁
個男人唔肯結想走又話唔捨得又7
最後分左手就後悔唔早走
所以拍拖唔係睇feel 係睇個男仔點plan將來
加上你男友仲叫雞睇ig靚女
男人愈衰 女人愈死心塌地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞