黃子雄係咪港女既惡夢?

327 回覆
2737 Like 26 Dislike
好多鑽石黃老五都同佢一樣睇法, 問心啦, 你班港女憑咩覺得可以不勞而獲分人地身家一半? 講樣又冇身材又冇, 有錢佬係都搵鬼妹或者竹昇妹拍吓拖咪算, 仲想要分人身家嫁完做少奶奶? 我夠想中六合彩啦

冇錢就話想結婚公一份婆一份啫
有錢結來做咩? 搵人分錢?
作為洋腸洗撚益你
大把港easy pussy貼錢食
黃子揚先係
唔好散播仇恨搞分化啦

又港男,又港女

司馬昭之心
有錢仲可以玩
幾特別
咁諗嘢嘅男人
8. 我對生活質素有要求,不是非常奢侈,但都喜歡某些東西,我覺得另一半,若喜歡我Level的東西,那她本身應該會應付到這種生活,那我們一起時,就會容易一點。

最buy呢個pt,好多女仔係比男人嘅興趣或so called碼頭(e.g. 車,錶,酒)吸引,但係一齊or結婚後就唔比男人繼續玩,覺得係燒錢大佬d錢就我嘅,我買少隻錶買少支酒唔代表會買個袋比你,我有mood就自然會送嫁啦屌,好呻完
3. 我唔係咁buy into情人節、聖誕節嘅人,老土講句,如果係開心嘅,日日都係情人節,唔需要揀一個好commerical嘅日子,餐廳特別charge兩三倍嘅價錢,去食一餐你第日都係食差唔多嘅舉動囉

做得出就係,不過大部份人都做唔出
利申好同意佢呢段
佢真係似女人既惡夢 做親d角色唔係古惑仔就係強姦犯
心水清
貪錢物質就認啦 係要講到係人地姑寒咁
佢唔係呢個level既人 咪唔知人地呢個level既人係點諗野囉
講野好貼地
弱智樓主係咁話人小家
你有幾大方啊
喺段關係入面你洗幾多啊
同港女講道理做乜
香港大把垃圾港男甘願做奴隸

鬼佬會覺得自己唔well pay自願減人工
試過有員工告公司唔俾workload佢

港式DNA只會有主子同奴隸兩種
佢咁幾好,唔知點解樓主咁唔妥佢
樓主係夏竹欣本人?
唔明樓上攻擊佢嘅人諗咩,唔好將自己嘅價值觀套喺人地身上,唔係個個人都著重節日呢味野。

話佢拖住人8年仲好笑,一個性格咁分明嘅人,條女拍拖前唔多唔少都應該知道啦
我諗佢想要"蘇眉"多過女朋友
agger point 1
而背後原因係呢d人條件太好
由細到大根本唔洗點付出就得到另一半
太易得到就唔會愛得深
唔覺得有乜問題喎
我同另一半都唔會㗰錢落啲無聊商業節日
雖然我有時會買佢鍾意嘅嘢俾佢或者請佢食飯/去旅行

btw究竟港女呢個term濫用到咩情況
有時又話所有香港女人都係
有時又話貪錢先叫港女
無乜野ja喎 大把女仔都唔慶祝節日 事業唔錯既好多都唔想早結婚同有細路
愛情呢啲邊撚有話拖你情我願,講撚到男方冇付出時間咁,係唔啱就唔啱架啦,拍得耐就要補償俾佢咩,而家佢無償做雞呀?
成日食m記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞