差D買中「日出康城領凱第10座28樓」既凶宅!

466 回覆
2658 Like 24 Dislike
關連登仔撚事
呢度個個都住半山
以前有次睇美孚樓, 隻agent同我睇某一個盤, 一入到去已經周身唔聚財, 走都走唔切, 然後行出門口, 望望門牌, 原來係曾經發生過著名大火嘅某一座, 小咗隻agent一輪再同佢講, 以後再介紹呢d盤就唔洗旨意我會幫襯

其實最好係唔止睇網上估價, 而係直接踩去銀行, 直接問佢做唔做到, 做到幾多, 一般空中飛人之類兇宅銀行信貸部職員都會暗示提一提你, 例如個單位"有可能做唔足", "不如再考慮一下", "可能同網上估價有d出入"之類說話, 咁就要自己醒水
為賺錢,無所不用其極,可恥!!!
都話網上估價未必準
自殺既人, 死後日日都會重演佢自殺時情況......
日日係屋企睇飛人
push
業主 also PK
佢寫完佢果句聲明, 你可以加多句: 如日後查證此單位為凶宅, 則此合約作廢, AA需負上法律責任及賠償XXX所有損失.
做(你) 朋友都幾好, 買樓唔揾我, 出事嚟揾我幫手。。。。 (網上aa 話獨家盤 都可以代表去deal )
想問下宜家業主aa係都已經同意取消

定係樓主單方面提出取消?

佢地做得呢步都預左你會咁搞架wor
咁好死就咁讓步?

就咁睇,佢句野你應該咬唔入

因為你自己後面幾個論點都只係講個aa點會唔知,但呢d上到庭真係唔夠佢講。

另外佢地寫左單位無意外其實都無虛假陳述,因為事實係死者係喺平台死。

盡左努力查證又係咬唔入啦,你果時自己都盡左力架,佢照講咪得。
如果只係單方面,個人認為樓主30萬凍過水。
仲輸埋律師費。。。。
其實就算你截左票
佢如果同你堅玩
可以告番你個細訂...
係呀
宜家樓主係話截票之麻
有尻用咩

簽左約實要嘔返出黎
唔係唔上去正評佢啊
曾有一宗跳樓事件,女事主在20樓住所內跳樓輕生,一躍而下,跌在2樓平台傷重身亡。哪一層是凶宅呢?是20樓事發現場還是2樓平台單位?

在法律角度上,完全沒凶宅這概念。除業主外,任何人在單位內身故,無論是否死於非命,亦不會紀錄在政府部門或法律機構的文件上,只有業主去世才有機會在物業查冊中找到記錄,而主要原因是方便業主後人承繼遺產。

至於估價行,則要視乎單位內的人命事故有否在媒體上曝光。一般銀行在承辦物業按揭前,都會找估價行評估物業市值,估價行亦需界定該單位是否凶宅,而他們定義的根據主要來自公司過往的紀錄,以及凶宅網上的資料。而這兩個途徑的源頭,都是傳媒報道。因此,若事故曾在媒體上曝光,20樓事發單位將會被界定為凶宅,而2樓單位則視乎不同估價行的做法。

By King Sir
成個post好多AA狗入左黎
係咁死撐凶宅有咩問題

咁無問題,你班AA狗自己買左佢黎收租麻
話唔怕買兇宅果d一定係住公屋
兇宅估唔價有d連銀行生意都唔做你
第時想放又要有水魚上釣
係 同埋好唔update 講緊搵銀行估個d
屎無毒即係食得啦
都唔知你點解唔去食屎
Agent狗
屌你去on撚鳩,死仆街aa狗
我屌你老母aa狗
呢到好撚多仆街無良心aa狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞