差D買中「日出康城領凱第10座28樓」既凶宅!

466 回覆
2658 Like 24 Dislike
我諗當年無互聯網,所以無記低
同埋有些凶宅都係上網睇以前凶殺案先知
AA話係2010年,應該都有上晒網啦。我查過單位成交又唔似大跌過…因為我幾鐘意個單位,所以我好奇想知。
何不直接去銀行估價呢
多謝師兄建議,銀行係估足。只係聽到依個消息個心銀十五十六囉,話晒同層。

用呢單料同個業主講價囉。慳返筆錢都好。
咁就唔好買了
換個心安
其實所謂既中原兇宅來源 都只係靠個別AA係電腦打句野就算 冇十足既資料來源架
其實最準既來源係警署
所以唔係醫院既死亡都會經差人處理
有冇相熟朋友做差人呢
仲要睇下人地肯唔肯幫你
要搵老表先得
你有friend做大行都仲要走去比人呃
你話你on唔on9?
見廣告有平即刻衝出去
唔呃你呃邊個?
Blame the victum
你唔貪心就唔會比人呃
而家係個aa嘅誠信問題,正常買野都會格個價再覺得件貨岩心水就會買

你而家唔怪aa隱瞞, 仲調返轉怪買家

唔通有地方開倉賣nike, 啲客覺得抵買走去買,點知買左假野,你又怪個客貪心所以俾人厄?

咁撐隻aa, 係咪同道中人呀
你話你on唔on9?
見廣告有平即刻衝出去
唔呃你呃邊個?

有錢一定要畀朋友賺?咁李嘉誠咪無得同鬼佬做生意?
咪抵你比人呃囉
Blame the victum
你唔貪心就唔會比人呃
而家係個aa嘅誠信問題,正常買野都會格個價再覺得件貨岩心水就會買

你而家唔怪aa隱瞞, 仲調返轉怪買家

唔通有地方開倉賣nike, 啲客覺得抵買走去買,點知買左假野,你又怪個客貪心所以俾人厄?

咁撐隻aa, 係咪同道中人呀
你話你on唔on9?
見廣告有平即刻衝出去
唔呃你呃邊個?

有錢一定要畀朋友賺?咁李嘉誠咪無得同鬼佬做生意?
咪抵你比人呃囉

朋友就唔呃你?呢個世界,你屋企人都會呃你啦。天真。
AA狗:[曾經有中原謠傳過呢個係凶宅,不過你地可以放心!我幫你哋check過銀行估價,都估足價!如果係凶宅,銀行一定估唔到價啦!因為銀行一定知係邊個單位嫁嘛!]

AA狗講咋喎,令外你網上模擬都估到架,不過walkin 出銀行到時仆硬街之嘛
樓上臨約句野根本係AA 狗身有屎甩身用
正常AA都唔會寫呢啲西野。
如果真係怕中兇宅上唔到會蝕細訂,個AA 又唔知真唔知定假唔知。
我問過律師,可以在AA狗同意下在臨約加上呢句,[單位在交吉前未曾有兇案發生。]
呢句野有法律效力,如果比細訂後先發現係兇宅(訓教自然瓜個啲唔算啦)或銀行話因為係兇宅估唔足價,份約可以即踢。

至於AA 唔肯比你寫落臨約,你諗下間屋有冇問題喇。
兇宅網大部分都係公屋自殺case
私樓兇宅比例好少
你問下個fd都懶呀
抵唔抵比人呃呀?
你上網估得足
唔代表實際估得足
冇錯
叫業主減 40% , 肯就當買黎投資
如果係樓主個case ,因為死者唔係係單位入面被發現,所以唔計係凶宅

反而如果死者既肢體意外跌入下層既單位,而消防員要入屋內拎出殘肢,有機會影響樓價
影響不幸下層既樓價

樓上有人講得好,要問係咪事故單位,或者問下上手係咩人,點解放得比較平etc,仲有問下個看更
唔係咁樣定義架
銀行估足肯借既咪唔係囉
估唔足唔肯借就係架啦
係10樓跳落去10樓單位唔算凶宅
但如果跌落3樓掠衫架死係3樓就3樓係凶宅
長知識了
都唔係估唔足咁簡單
新鮮幾年內係估唔到同做唔到mortgage
好恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞