差D買中「日出康城領凱第10座28樓」既凶宅!

466 回覆
2658 Like 24 Dislike
第十座28樓,地圖炮
痴撚線,估足價就要市價買凶宅?
問題唔係你驚唔驚
而係個市場驚唔驚嘛
aa狗都打橫嚟講嘅
呢d樓who fucking cares?
一早話個買家閪啦
9成9貪平
你記住層樓一日未供完都係銀行唔係你
你唔驚但銀行驚姐
呢個真,起碼加句如發現可即時取消交易
好多綠表/白表買既會care既
其實佢好醒
佢唔係話有出事佢實知 無聽過就實無出過事
而係講到明10座呢單佢唔知(邊個單位發生)

// 我住喺呢度好多年,我住隔離第9座之嘛!呢度我好熟,周圍都識人,呢度邊個單位出過事我都知,係第10座嗰單我唔知!//

翻查紀綠2015年7月時同層一個建築面積971呎嘅單位以巿價易過手
如果依家喺網上見到嗰個971呎盤就係涉事單位
有可能就係同一個單位
即是話業主可以話買嘅時候並唔知有人跳過樓

咁嘅情況我覺得偏向對買方不利
如果真係同一個單位
買家真係好不利了
買家撻訂 沒收30萬
即係搵樓要幫襯大行,唔好搵細行
如果打去銀行問又估到就一定批
除非係買家問題
大行都間間唔同
好,多謝指教
成日話aa狗仆街
買家同業主咪又係一撚樣
最重要係你隱瞞左負面資訊,之後用較高價錢賣出去,俾人發現一定告你專業失當。
應該禁止查詢凶宅!

觀龍樓南亞租客都做到,點解本地人反而做唔到?

平生不作虧心事,半夜敲門也不驚!
有錢有時間就告囉
企硬個AA應該會淆底
//記者聯絡到涉事地產公司,職員林先生指曾聽聞外間盛傳該單位屬凶宅,惟已詢問行家及管理處,又在網上盡力查證資料。他大嘆事件在網上瘋傳︰「(事主)損失咗嘅可能係一千幾百嘅律師費,但業主層樓揚臭晒,可能賣唔到,我哋商譽又受影響,我覺得我哋同業主先至係苦主囉」。//

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190220/bkn-20190220173154720-0220_00822_001.html
呢座28樓我諗嚟緊幾十年都無人夠膽買(除非劈價)
咁又講無賴咗小小

都話咗 佢只要堅持盡咗力 而佢又証明佢盡咗力 你真係吹佢唔脹
都係果句 唔通真係去第10座做問卷咩...
佢死口話唔知 真係口同鼻拗
佢講法好似係無揚到出嚟就可以繼續當正常盤賣咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞