差D買中「日出康城領凱第10座28樓」既凶宅!

466 回覆
2658 Like 24 Dislike
假設性既野....可能上手見租客跳左就即賣呢

不過其實有查冊就真相大白了
老老豆豆,呢件野俾我感覺係買家衰on9 or貪心
明知傳到呢個單位死過人都入手,仲有要係臨約寫埋個咩盡最大努力,仲唔係身有屎
留意返巴打....
我唔係話冇得知 係責任上要去到邊一點為盡左力.....
如果我有講錯野就講句唔好意思先
其實個買家都幾利害
問到朋友經紀
搵到當年個租約agent
又搵到離世者個女

就偏偏買之前搵唔到呢個係兇宅...

呢單野係問真係原故事100%?
篇文咩打左其他大行都知係凶宅囉
貪心就唔知 功課未做足就九成 例如佢話中原知 點解唔問清楚先....
同埋巴打 有時有d舊屋可能30-40年樓 真係有機會唔知嫁喎.....
唔係輸硬咪就係睇下個官信邊個囉
你又叫我唔好咁
近年既通常會問到 但係好多時都要好似樓主咁搵到咁深入先可以confirm到係邊個單位
我打漏左個燥字....梳
喺天台跳樓
咁係咪天台下一層會變凶宅?
我都係講下啫
巴打唔駛咁認真
因為扮工冇野做 認真左
照佢地講法單位內無發生意外係啱,因為佢地認為發生意外嘅係死者跳落去嘅平台死亡,唔係單位內死亡。
你問下德福果班會唔會唔知?
知得哂? 70-80年代發生既事 冇電腦記錄 你敢唔敢一口咬定果個單位係出過事?
所以咪要幫襯大行
有咩事可以告佢
佢一定會賠比你
人地一個月廣告費都唔止30萬
細行你告邊個?
你問左再講啦
唔好坐係屋企幻想咁多啦
人地德福果班做左幾十年
點會唔知?
你可以問下青衣堆舊公屋/居屋 你咪又睇下有冇人100%講你知 我就自己問過 好多都只係confirm係邊一層 如果要確實邊個單位 都係靠業主把口講 信唔信業主又係另一回事了
業主如果講冇 查冊又冇 網上又冇 唔通真係要做問卷?
因為最後死亡地點係平台/醫院
好多小學雞

1.樓主講咁耐都未貼份查冊出黎,究竟個上一手業主係出事前定出事後買入個單位

前:如果出事前就已經買入,發生哩件事佢一定知道,咁業主就=詐騙
後:如果出事後先買入,你就要証明佢係知道(根本就冇可能)

2.至於個aa佢真係多謝個買家提佢加番呢句
佢一寫完哩句就等於將個責任完美推比個業主

因為你根本冇可能證實個aa有冇「盡全力及一切辦法查證」,上到庭只要佢講:查冊,銀行估價,凶宅網都搵唔到資料,根本你就吹佢唔脹

3.買家單方面取消合約又係白痴 個程序係先訴訟>等法庭判>再出賠償令,而唔係單方面取消合約

如果個個都係咁做,咁簽合約做咩

4.你而加要做既就係去搵 蘋果 東張西望 地產監管局 律師 搞大件事先

5.個aa係仆街 但唔見得買家好好多 好地地買樓唔搵相熟既
地產狗仆街冚家產死
aa9 死全家
哩個問題嘈咗好耐啦 政府都冇界定咩係凶宅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞