究竟咩撚野係粵劇特朗普?????

181 回覆
1565 Like 15 Dislike
特朗普係cctvb 出現, 講英文嘅

川普起cctv 出現, 講普通話嘅, 而且由世到大都係講普通話, 有d 北方口音
川普係台灣譯名,cctv都係用特朗普
推到有歌
日日係紅隧口見到呢個廣告 我都抓曬頭
自言自語做咩姐你
就唔講有兩個侵
到底老毛同侵侵可以有乜關係
老毛虛雲一夢 穿越時空
改歌呢
頂你
好棍睇 但係唔想嘥錢
睇 但係唔想嘥錢
粵劇特朗普 得不到分數
你說特朗普比川普更好 // 李相士要新光日夜重做
你說金毛的美帝川普 也是個黑奴 // 想不到在北角 也遇見Donald
還看著你 看你為圍牆鋪路
幫美國做到 趕走啲墨佬
佢決要建起 圍牆遍佈 墨西哥邊境不能卻步
特朗普 圍牆都想蓋好 華為趕出領土 為何你在意左膠舞
維尼亮劍 佢說 你的家眷安好
不必擔心 金銀房票 定代你看好
好 明明比他更好 旁人都知我好 仍然信大愛這一套
來磨練我 我信 有好心得好報
好人 似我問誰做到
是受罪也好 聽聽你哭訴
你說難過總比分手更好
你說幾多的女主角 也受過煎熬
情況壞到 你信任來年一日
他答應做到 通通都做到
我也似你的 無從勸告 寧願犧牲都不願卻步
對你好 無人希罕我好 無人欣賞我好 原來你習慣他一套
從來沒有 愛我 看得清楚我知道
不必得到 不妨陪襯 但願為你好
好 明明比他更好 旁人都知我好 為何你又與他擁抱
來磨練我 我信 有好心得好報
雖然 這秒時辰未到
我太好 無人珍惜我好 無人喜歡我好 原來要學會他一套
從來沒有 吻過 記得清楚我知道
不必得到 不妨陪襯 但願為你好
好 明明比他更好 旁人都知我好 無人愛慕我忍得到
仍然相信 我會 有天終於等到
可能 你有日會知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞