點解唔將啲垃圾倒入火山口?

159 回覆
405 Like 125 Dislike
發覺好多人睇焚化爐仲係20年前咁,覺得造成空氣污染
事實上焚化爐技術已經好成熟,有害空氣例如二噁英已經係過濾到98%,日本台灣基本上周圍都有,日本成千幾座焚化爐,直情開放做教育參觀
點解你唔自己跳落去

要人倒?
點解唔掉你入去火山口
樓主好奇問下姐,唔洗個個起哂鋼既
無記錯焚化爐啲毒氣其實真係好少,講緊係1%左右先係有毒,飄唔夠十幾米就散

我理解到樓主思維 覺得用自然力量黎燒垃圾
會慳好多 能量 資源 各樣

燒完垃圾 個啲廢氣點搞? 變空氣污染
你不如話 掉出外太空好過
你平時 屋企啲垃圾 點運去堆填區
屌 仲有咁多人正評
連登究竟有幾多小學雞
啫係咁 問問題都有高質同低質之分
當你唸到條問題既時候 不妨先認真唸下佢可唔可行
再google search下條問題 如果search唔到又解答唔到 先走上黎擺條問題先為止一條好問題

你要鼓吹人地勇於發問係好事 但唔係乜9都鼓吹囉 而事實上 樓主條問題好多人都問過 網上大把link都有得參考 佢俾人屌係抵既
相信如照樓主所言,以依家嘅垃圾量黎講,絕對可以封哂啲火山口
將D 垃圾對撚準個黑洞射入去 0污染豬豬
樓上話樓主on9嗰啲重on9
討論區就係畀人討論,覺得個topic on9咪唔好入/負皮上一頁囉,又要入又要話人有幾咁on9,咁晒時間重on9
重有問題就無分高質低質嘅,係睇咩人答啫
小朋友太多幻想,無啦啦邊會有個可以燒晒一切既火山口俾你倒野入去?
要倒野入火山口個成本有幾大?
樓豬愛迪生轉世
點解唔倒樓主入火山口
你當呢到係stackoverflow果類學術討論區?
又要咩自己試答 又要google哂所有有關問題
其實呢啲問題答完都係得個知字 無咩實質作用 引啲巴打抛磚引玉 你話做功課伸手黨就話要屌姐 唔洗咁撚harsh既
你有冇理過火山既感受?冇,因為你淨係住自己
其實係 萊特兄弟造飛機前係天飛都係無稽之談
你應該諗嘅係點解決啲問題 然後實現件事
淨係識潑冷水 只不過係一隻有知識嘅豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞