點解唔將啲垃圾倒入火山口?

159 回覆
405 Like 125 Dislike
最慘啲人笑得來係冇point
有好多野都係做得到 但唔可以做
以前有人研發左用水做燃料既車 之後就被消失
講真 多得樓主 走去youtube search Volcano 睇下大自然嘅video
細個讀書都有地理 人類可否唔好忘記大自然保護我地唔係必然 本身香港係一個國際都市 對大自然知識同外國交流都好關注嘅一個地方 但自從屌你老母97回歸 所有野圍住我地身邊只有股市 樓市 支那狗搞分化 破壞我地香港一d最寶貴嘅價值 班撚樣00後只識po ig 做雞日日諗住點呃like 搵多d錢 講真香港咁細地方好彩左咁多年 其實一個幅射或地震都可以將所有野化為污有
Sorry for 1999 但心中突如其來的感概
個撈垃圾project 好似衰咗
洋流太複雜結果個垃圾網飄唔到預想中嘅弧度撈空氣

不過肯試都係好事
樓主可以諗吓用火箭密封垃圾再射上宇宙
認真求教 點解焚化爐可以燒膠但係火山唔可以 唔係到某個溫度就唔會有有毒氣體咩
咁個司機咪唔見埋?
細個有諗過 第時科技發達
可以運曬啲垃圾去啲小星球度
唔係咩都劈頭話人左膠就係自己有道理
係學術台開post 好似上面巴打解答得清清楚楚唔得嘅?
硬係要講埋d廢話 「用下腦先開post」「樓主今年小學幾年班」
打埋一堆回應唔到主題嘅人身攻擊
到底邊個拖低連登質素呀
我啱啱先見到呢個post
都係抱住學野心態黎追
討論區大家都冇責任係身 想答就答
以前高登都有人問埋d望上去「低質」嘅問題
但都有巴打出人意表嘅回答
呢種咪一種良好風氣值得鼓勵囉
如果第一版已經係深入講緊燒垃圾有咩影響
咁大家都學得多野而唔係劣質謾罵

最後 我觀察到你對「左膠」定義都幾廣闊
呢層扯到太遠都唔諗住同你辯論d咩
正確示範
其實講到尾都係錢
人類就係咁自私
地球上冇咩人係做實事
平時用火燒都咁臭
完全燒哂垃圾應該好撚毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞