點解唔將啲垃圾倒入火山口?

159 回覆
405 Like 125 Dislike
因為環保撚係一班騙子
毒L死附近d居民
人地焚化爐都嘈緊會燒垃圾會釋出有毒氣體(eg.二噁英) 你扔垃圾落火山口=將d 有害氣體以幾何級數釋出 就算條友賣命送到落去 火山一爆就真係世界末日啦 垃圾解決得黎人都毒撚死曬啦

答到你問題未啊on9樓主

Idiocracy
點解唔殺晒D人?
同埋樓上答攞垃圾去太陽燒果班傻仔就以為就冇事?就算射到架太空船去 有d核廢料一遇上火會爆炸 甚至會有幅射 結果咪又係地球瀨野 你地不如話送去黑洞啦
點解唔將樓主推落火山口祭天
樓主
無撚晒
邊個係火山口做野啊?
你去?
其實話呢個問題弱智嗰d
都未必解釋得清楚
而且教育吓連登仔咪幾好
火山都得 咁condom都得啦
唔知樓上班人係盲反環保撚定點 認真答下
當處理緊平時會到係堆填區既垃圾 如廚餘 膠之類
首先熔岩溫度大約650-1400度 擺垃圾上去係可以即時著火
但完全燃燒晒d垃圾係需要一定時間
因為舊垃圾含水量高 唔會即時去到650度以上
呢個時候如果舊垃圾入面既膠含有氯 就會產生二噁英
聽可能聽得多 二噁英算係地球上人為產生最毒既致癌物之一
一陣間個火山噴發起上黎射到上個大氣層 再經雨水落返黎都幾撚大獲
仲要未計係火山口個環境會較低氧含量 燃燒條件差會產生埋一氧化碳 又毒多幾獲
現時焚化爐廢氣會先經過處理先會排出 火山口咁既環境又點做處理
仲有好多原因 都廢事打 你估無人諗過咩
既然都打咗咁多
不妨打埋其他原因出嚟
連登有正能量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞