8K-9K LIST求評

47 回覆
0 Like 2 Dislike
條LIST自己亂執+左抄右抄咁砌出黎,想問下有冇咩可以改,同埋火牛應該用邊隻

SSD本身有隻Crucial MX500gb
THX
b板ram上唔到3200, 轉Corsair Vengeance LPX DDR4-2666MHz
火牛RM650x
同埋mb呢到多數巴打推介B360M Mortar
不過d10咁平, 咁照keep都得
加多少少上z390
有得超ram
火牛有錢就上rm650x(10年保)
冇錢就antec neoeco 650
Fsp raider 2 650都係唔錯嘅選擇,499有DC-DC, 唔係full load嘅話有80plus 金牌嘅轉換率
Cooler master就唔推薦
I5-8600k
張2060可以唔洗買ASUS
Msi 2060 ventus 2999
Zotac 2060 amp 29xx (中央田)
都平過買asus品質唔差
Zotac仲有五年保
如果上左z390既話巴打建唔建議cpu轉i5 9600k
上網睇過小小評測,9600k打機fps仲高過8700 5-10同埋仲平過8700幾舊水
thx
好,唔該你
打機用多就轉啦
z390用邊塊好

咁有冇野改
有無CPU Cooler
加多條m.2 ssd
你用得k U,就要買cpu cooler啦
Stock cooler壓唔住的
ssd本身有隻Crucial MX500gb
k U無Cooler跟
未買過k U,呢個真係唔知
mx500 唔建議用黎做main disk
依家sdd 平入隻靚D 既啦
Be Quiet! Pure Rock CPU Cooler

NOCTUA NH-U12S 120MM SSO2-BEARING CPU COOLER HK$399

夠唔夠做
巴打推薦邊隻?
筆直已經爆爆地
最平 660p 1800mb read write 連續寫>50gb 會跌速

貴少少 transcend 有隻幾好 唔會點跌速

最靚就970evo plus 但呢個應該既啦out budget
夠啦
粒U 行5Ghz先180TDP
個塔150TDP(好似係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞