機戰X係一舊連Staff都插嘅終極垃圾

138 回覆
3 Like 11 Dislike
記唔記得 MacrossF
mf嗰堆起碼廢
真三同特急嗰班又高甲又厚血 煩撚到
連埋真魔神Z班神
又回血又二回行動
煩撚到閪次次都要狂用精神先100%命中
跟住啲神王又係煩到狂回血 地獄黎
我覺得天使與龍D敵人仲煩..
我V打落覺得還好
但嗰堆又神又入侵者同天元突破一樣打足左Z1-3咁濟
係第啲作品又見到真係好想掉爛隻驚佢
舊三一同舊魔神啲敵人都無咁多嘔心設定
佢仲要次次一出唔係兩三部 係十幾部
掉隻GunBuster入去, 下Round攪掂
出新作大半又睇名倉班友喜好

邊個想要cowboy be同夏羅古?

係要人氣好心放洛克人,勇者,藍光人系列,同2000年後新作入家用機戰

入前面三個 入去,又唔洗驚名倉神經筆搞出事,又會一班人狗衝,好過X 入巴打, greco
cowboy be好多鬼佬鍾意
但係機戰愈攪愈多唔係機人

真係新作得套樂園追放(全部量產機
ai社又唔知幾時出

ai社機戰好鍾意用新作

次次望本家條list,悶

z3開始悶到
我呢個腦殘粉都覺得X好偷工減料
任記機戰反而幾正

不過今次T咁多平台 一定係屎

想任記係SW上面出隻獨佔作品
你同班反任傻鳩講
我覺得og1仲難玩過og2
呢個真
初頭放啲大和號 入去做戰艦
Ok fine 做埋故仔 又算幾ok
X果下經已開始走火入魔
到T放星際牛仔 淨住得啲飛機
老老柒柒 我都鍾意呢套野
但唔代表我想機戰見到隻飛機咁樣同我當一套參戰作 啲戰鬥動畫始終唔夠機械人果隻咁hyper
咩系統咩招咩資源重用呢d屎都預撚左
只係希望可唔可以寫一個融合作品既世界觀
咁撚奇怪
OG1太少神棍機 好多量產同試作型
敵人一有HP回復中/大 輸出完全唔夠
同意,個人認為ATX線都還好.SRX線難打好撚多
星爆 必殺劍/R陣形 暗劍殺 暴走亡靈 瞬獄劍 零式斬艦刀招呼佢地
當然削晒EN冇得出歪曲力場等其他冇貫通個班都有100%傷害
我唔玩M950大法 所以夠錢改大招
印像開始總攻擊冇人生存多過1回合
OG2開始對面就死得更加慘烈
SRX係得前面難
同比安愁打 得正樹同伊老母可以叫做扣到血
我玩x係完全投入唔到
原創主角唔似主角, 龍神丸太皇道
成個感覺根本無「世界就快滅亡」或者「呢獲野搞唔掂就含得撚」的危機感
好似係成班人去異世界旅行, 順便打下怪升下lv
各作品的故事又唔到位, 好多都suppose你老玩家好清楚
求其帶過, 似過check point趕進度多
睇返當年3al, gunbuster對幾十隻外星怪獸嗰個壓迫力
GGGG出超巨型hammer嗰話
基亞拿高地同師梳1on1
電童殺入螺旋城救凰牙
差天共地
真三一世界最後之日真心打到厭
播首HEATS都燃唔起囉
我寧願佢用返舊版,間唔中換吓無咁悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞