啱啱落大雨喺吐露港揸車真係痴線

37 回覆
2 Like 36 Dislike
落車推咪算囉
落大雨揸車睇唔到唔咪戴太陽眼鏡
去避車處泊埋等細雨D先
扭去冷氣吹玻璃個除霧mode
開番前後霧燈比其他人見到你
盡量用合理速度行駛
行中線,兩邊水氹會累死你
睇前後車既燈去維持行車路線

顧己及人,保護自己同時要比安全環境其他駕駛者

死火燈唔好長開,到前面真係突然要急停或者有意外,有危險
你想提示人地停同小心既時候你就因為長開而冇左盞要人alert 既燈
就係你啲死仆街手車屎又要揸車 落雨又淆底跟住慢揸阻撚住哂 屌你老母 連架車邊粒制有咩用都未知就揸出街 快撚啲炒車冚家剷啦你老母臭閪
講呢d
我相信好撚多濕鳩司機連高燈都唔知咩嚟
行出街真係每十幾架就有一架係長開高燈當大燈用
見到就眼火爆 佢老母信唔過自己架車就搭車啦 明明好好地一個灣照返平時咁去根本就冇野好順 係都要係咁喺灣心dup dup dup 屌你老母咁咪仲易炒
將軍澳隧道試過一次,要開番全車既燈,包括高燈,雖然唔arm, 但我唔想死。能見度真係零
試過入機埸落超大雨曚到啲車車燈得返紅色同白圏圏, 水潑較到去最快都冇用。。。
上年試過一次,本身已經勁大雨,加埋大車濺起d水花根本乜撚都睇唔到,至此之後買左枝玻璃噴霧傍身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞