Amazon 退貨

29 回覆
0 Like 2 Dislike
最近係Amazon UK 買左個mon
發現有死點 問左cs可以退
因此寄過黎個箱都幾大個 75x16x51cm
所以想問下大家香港應該用咩郵政寄返去
我上次有貨退番USA Amazon,用香港郵政嘅"投寄易"
上網開個户口,填資料,print label貼上去,去郵局佢掃一掃label俾錢就攪掂,好方便

係留意番amaozn收貨後退錢俾gift card 我算,我要再搵CS退番去credit card account...
巴打都係退mon?
郵寄大細有無限制
俾錢就得
但我個case 寄返US同係啲appeal 野
唔該巴打, 我星期一去郵局問下
申請DHL account 填單約pickup print label
Claim返運費 如果你買嗰陣係俾credit card咁所有錢都係退credit card
有無巴打知道件貨用DHL 由香港送到美國return center

Amazon 會唔會有收到件貨既 notice?
定係佢收完處理哂再直接出refund notice?

因為部laptop 到左個面成日都無status update
巴打,Amazon UK 買mon 平好多?
我個次退電話, 1kg重
我用易網遞 (e-Express)退, 無記錯呢個服務郵寄大細同重量有限制

不過寄得過嚟,自然寄得返去,俾錢實得
我都試過, 用郵政局都claim得返運費

其實仲有一個option, 我試過買dyson直寄, 拆開後發現係次一級款

我問CS係咪寄錯, 佢話應該係上架時放錯圖同商品名, 話我可以寄返返去, 會退錢

之後我問過郵政, 因為重同有電池係入面, 所以運貴成千幾銀。於是我同CS講, 運費都要咁多, 不如我照要你退返GDP 80俾我。最後傾到又真係收得到錢
就咁寄驚唔驚佢掉爛?
睇你買咩款 我買嗰隻款香港無出
amazon uk 有退稅 送貨又快 一星期到
e-Epresss 重量要細過2KG , 4條邊加埋唔可以大過1.5M喎
我同你情況唔同 佢寄啱貨 但係有瑕疵
應該唔會咁退錢俾你
瑕疵商品都會包運費
你最好都係同cs 傾掂數先
佢退貨運費好似有上限
同會叫你用返標準郵寄
用咩特快ups dhl 會claim唔足
會收到email 話收到件貨同退返幾錢畀你
寄件嗰陣應該會有tacking code比你睇吓大概到邊
件貨已經到左同簽收埋 但仲未收到amazon 方面既update
所以我先問大約幾時會收到email
你係咪成日退,唔係就跟本amazon都唔理退返來件野係點,會照退錢比你
你仲未收到退款通知?
我上次寄左兩日後已收到退款通知
仲未啊
到左都成星期 去問佢地淨係識叫我等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞