屋企工人有啲奇怪

345 回覆
1053 Like 17 Dislike
會同屋企人講裝cam架啦
多謝各位巴絲打關心
每日食完飯都諗自己會唔會過到聽日
好擔心:(
你好撚煩呀 屌你老母
叫你裝cam炒人 又乜柒唔做
放豪子養鬼仔你都頂得順 開post做乜柒
柒頭皮
係囉毫子撒地係咪只係中國風水嘢
講咗4頁都係斷估緊
屌你老未,我開始懷疑你就係個工人,係香港咁耐迫識打中文唔出奇啦!你一直係度逃避炒人同裝cam既問題,換轉我屋企咁既家底換個工人幾撚閒?要上黎問問問,聽你鳩up就擺明係照顧兩老,連屋企人都懷疑,都仲可以乜都話驚話驚,但無提過經濟問題!
打上恐怖在線問啦 前排都講過印尼姐姐好興落降
仲有本落降書教埋佢地點做
有個女仔打上去講喺外國讀書對方係馬拉人
扔左個銀仔喺佢同另外個同屋間房
訓得好差身體弱晒 要香港親戚幫手搞
以前屋企個工人一定係坐底同我地一齊食
點解要夾開當佢外人咁
多謝巴打關心
但係轉工人唔係話轉就轉
就算今日炒左佢 聽日都唔係即刻搵到新工人
好多野要考慮
依家係諗緊短期內可以有啲咩方法保到自己同屋企人安全
亦會聽大家講裝cctv
我屋企都係姐姐廚房食 , 唔洗問佢想食咩, 叫佢遞餸出廳之前自己廚房夾先.
有無俾佢食豬肉?
似係近來信左D唔知咩野邪教多
無理由做左咁多年害你地一家
無理由依家即刻落街買cctv即刻裝吖嘛
啱啱同屋企人講左架啦
多謝關心
係前幾年佢開始用布/絲巾?包住頭
以前佢唔會
我地估佢都係就結婚所以有特別習慣要做
但係依家真係唔肯定...
LM,希望樓主無事啦 可以試下去寶蓮寺求神拜佛保佑自己同屋企人,寧可信其有 不可信其無
虔誠教徒係咁嘅,祝你好運喇
佢離鄉別井打工最容易比D邪教捉住心靈弱點再洗埋腦
D邪教會叫佢地課金同拉多D朋友黎入教
你留意下佢近來等唔等錢駛同小心屋企財物
留番飯菜比其他人食
樓豬,9年又點?
試過個工人姐姐响同一家庭做左15年,對佢好似親屋企人咁,過時名牌衫褲袋送比佢,年年加佢人工。結局做到退休個年臨返鄉下比佢偷哂屋企嘅現金同手飾。送佢上機仲喊到唔捨得咁,返到屋企夜晚先發現咩都比佢偷走哂。

你呢個情況好明顯個工人收到指示,唔排除佢會做d傷害你屋企人嘅事。你裝cctv之前先check一次間屋有無cctv/偷聽器先。因為佢地真係醒過你好L多,除時早你一步。
你確定係人?
收到了!!
希望最後無事
文化問題
佢地落降=我地新年會拜神之類
落降係佢地眼中係平常事 例如中意左個人 我地係去追女仔 佢地就會對果個人落降 又或者考試唔想溫書 我地會出貓 佢地會落降(對老師或者同學)咁
佢地唔會覺得自己係害人 東南亞地方太流行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞