17歲出黎做野,做左23年,前日岩岩失業

459 回覆
471 Like 15 Dislike
有無擔心搵唔番 manager 位?
有無擔心搵唔番 manager 位?

我之前個post 係香港一定搵唔返,就算有個post 人工都一定差1/3
繼續留名支持
樓主加油
睇title以為扮蓋世寶
支持樓主
cityu cm?
個degree點樣讀返黎?本地u?
係美國做野
30歲仲讀唔讀書好
咁有咩打算, 係咪唔係manager既post唔會選擇
失業前幾多人工
見到你個post就想轉工,轉工先對自己最好
cityu cm?

我都想,只係野雞英國大學既degree

英國遙距個d 兩年,30歲mature 入,因為工作經驗佢俾我跳左year 1 所以讀左3年就搞掂

英國遙距個d 兩年,30歲mature 入,因為工作經驗佢俾我跳左year 1 所以讀左3年就搞掂

幾錢?真係受認證?讀完上唔上到master
係美國做野

美國公司,總部係美國,亞洲headquarter係新加坡,香港有個office 仔
個degree係邊度讀
30歲仲讀唔讀書好

讀,一定要讀,我個野雞degree 就係30個時讀,之後轉部門升職完全冇時間再讀
係美國做野

美國公司,總部係美國,亞洲headquarter係新加坡,香港有個office 仔

即係你係香港個office仔返工
咁有咩打算, 係咪唔係manager既post唔會選擇

唔會啊,乜都肯做
失業前幾多人工

60k 有興趣可以追之前個post
見到你個post就想轉工,轉工先對自己最好

23年黎,此真自己轉既都係一兩次,唔係因為悶,因為錢,係因為冇野再可以學到

幾錢?真係受認證?讀完上唔上到master

個時讀左6萬,有人之後入返CItyU 當year3 攞多個本地degree 之後再上Master , 之後佢做左我個客,再之後俾人炒左家下係細公司做緊。
我當時冇諗認受性,因為我個行本身唔睇呢d ,我讀完全係想有張紙同埋唔想同で同事距離太遠,佢地大部份係degree 有幾個Master 同研究生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞