如果有藝術台就好

167 回覆
166 Like 8 Dislike
去書局睇下先!
Push push push

你地鐘意邊類畫呀?
粉俠傳
文藝復興文藝復興
咁唔通又要整多個 雕塑圖
連登創意台
莫非,係政策問題?
劣化港人
開開開
上個sem讀咗個藝術史course
覺得dadaist collage好正
有youtuber直情用呢種風格整片
Pushpushpush!!!
返去睇下先!
最後搵唔到呢本

買咗第二本
去誠品/博客來嘛
this
https://www.youtube.com/channel/UCp4oMaqaY0hIoT9jafj1g8g
主要係評論美國政治
雖然我唔太同意佢地立場
但係佢地啲片嘅visual style真係J出血

睇咗一陣 聽唔明... 冇睇哂了.......
睇咗陣 睇唔明 冇睇哂了..........
重覆覆咗

當推推po
BTW 如果係諗住畫完漫畫po上個藝術台畀人睇的話,咁都係免了。香港好多人以為漫畫畫得好就等於識畫畫。樓下畫室有個繪畫班,貼出黎既作品都係日式漫畫,真係屌左出黎。
幾年前二書店買$50本
誠品無??之前見到法文版都有
咁你個畫畫定義唔同姐,畫水墨夠唔識素抽水彩油彩,唔通水墨唔係畫畫?
每個人嘅standing point 都唔同
好似ross tran咁overpaint啲reference image都畀人𨳒到屎眼變返做原子

我又覺得藝術都有好多範
有人覺得design都係art
有人覺得abstractionism 唔應該叫藝術

不過講真 個世界又唔係跟你行

art係咁high end 嘅entertainment嘅話
咁supposedly 個個畫digital 可以畫到Craig Mullins , 林冉 阮佳 Marco Bucci 個啲level
個個都係DaVinci Alex Ross Norman Rockwell Joseph Zbukvic

有時講野要諗深啲先講出口
呢啲subjectivity 真係攪到啲hobbyists 同啲想學畫畫嘅人卻步

同埋現代藝術都已經係唔同嘅事嚟

做人要follow the footsteps of the era
我覺得冇話唔得既

Po得出黎 有人睇咪睇
唔受歡迎既自然會沈架啦...

Btw你鐘意咩類型呀!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞