如果有藝術台就好

167 回覆
166 Like 8 Dislike
Pushpushpush
最尾果張有啲屈
點先可以學到你個水平
pish
肯花啲時間自學就得,黎黎去去都係離唔開
睇下書、睇下片、睇多啲、試多啲、諗多啲

有冇人玩裝置藝術
巴打你有玩?
有呀
好似要好大空間
有冇圖

大空間都唔係問題,要燒錢果下先肉赤
呢個係正面圖?

整完之後會放係邊/會比人睇?
Agger
我見都有巴絲都會畫下畫 反應都幾好
如果獨立一個台既可以集中d 方便睇post 又唔會咁快沉
播片
側面嚟
理想係啲參觀者會戴住耳機坐落塊墊上面
個Gif入面有條QR Code比人scan
然後會連去我整既聲效條Link
呢個installation係會放喺一間黑房入面
我以為裝置藝術 淨係放係商場門口比人睇個d
原來仲有呢種形式
其實裝置藝術個層面好大
主要係以多媒體媒介創作
所以變化亦好多端
下面係我去人哋展覽影既相

其實不如開個group比大家share下
喺連登講野成日要就著就著
谷都唔錯 但我認為始終取代唔到一個台

一 連登容許長短篇內容 圖文並茂 資訊性強
相反谷較多限制

二 連登可以同時有唔同po唔同topic 谷洗版速度較快 而且容易被騎劫 討論起黎或會混亂

三 谷會存在被狗公騷擾/圈子等人事問題 相反係連登 更加能純粹就藝術作出討論 (雖然都有出現過罵戰)再者 我認為網友 係連登討論會活躍d 因為連登id比 tg id 既匿名性高

四 谷好易形成一個圈子 一旦唔推廣個谷 就唔會有新人加入討論 而連登提供一個平台keep住比人出po
另外都比d未必會主動去搵藝術資訊既網友 易d access 有利推廣藝術

不過都多謝巴打既關注
清楚既
希望成功啦
多種感觀享受
未睇過 而家都係上網睇下畫 睇下書咁..
我諗最大問題係創意台同藝術台既群眾有啲重合,開新台一黎分薄人流,二黎app功能上要多啲支援(例如有內文、圖片預覽),減少標題黨、假膠

但大體上值得考慮既,可能可以鼓勵到大家搞多啲藝術創作、提高士氣
我都覺有個藝術台方向幾好,但藝術種類真係太太太太多。有visual art、performing art,應該包含邊d先好?
假膠真係

其實我今次出po都唔會預期官方有咩回應 只係想帶起個討論 比大家知道原來係有需求既~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞