[求教] bse hd 上environmental engine 有咩工可以揾

210 回覆
1 Like 25 Dislike
讀完mech做bse會唔會咩都唔識
岩,HD bse 3.8 都係得 chemical engineering offer
識人上年ive bse hd gpa 3.7-3.8收到polyu bse,ust mech同hku mech offer喎
皮就有得收
嗰位人兄最尾做咗我同學,呢單嘢係佢同我講,除非佢講大話呃我
讀能源,玩能源。
我識得有上年有個IVE BSE distinction去左SPEED讀MECH
你要讀番d 例,好似chapter 123咁都有排讀 ,好似d drain 位點放咁,而消防條例讀到你傻
不過mech 仔d 冷氣,水堠concept 比bse 佬強係真
個個有西係唔同d 架啦
distinction好撚威?
根本上i大distinction 冇價值
真係幾撚威,畢業典禮有得上台。
都係集體企起身影相咋 (利伸:冇去畢業禮)
我記得讀HD果陣,有environmental engine degree holder嚟讀
果陣佢同我講EPD只請傳統ME,EE,CIVIL做engineer,佢而家都讀完EE degree啦。

唔知而家EPD請邊類人?
我都冇去,對學校冇感情。
呢個我都想知
呢個真
environment 本就乞食。 仲要係city 上有poly同3大

不如入我含 Bsex >hku
搞得多驚有病,不了
一定唔係。大把ME仔轉去讀Building Services冷氣都讀唔掂。Design skill又唔識,cooling tower數又唔識計。
ME學好多 汽車/船/橋/螺絲 既力學 反而係Bse 唔識既嘢。
但冷氣同喉就冇bse咁專。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞