申請安樂死遭拒 男子故意拿假槍搶銀行讓警擊斃

92 回覆
693 Like 1 Dislike
要諗到工人執野 咁點解唔諗下警察心理健康 唔諗下途人安危
信左耶穌唔俾自殺?
咁樣死法,人壽賠唔賠的?
譚雅痛心表示,如果早知道事情會變得這麼糟,她會盡可能將富吉關在家中,「儘管關住一個31歲的男人並不容易。」

仆街老母強逼人跟你個種垃圾價值觀
寧願要個仔長期痛苦都唔俾人死
最應該死就係呢種人
都覺好有電影feel
就係有良知有諗法先會俾呢個世界逼死
睇下做港豬淨係食玩訓 無諗過社會 世界幾快樂
良知幾錢斤?
唔明
佢抑鬱冇啦啦做咩要搵人陪葬?
冇搵人陪葬咁癡線就代表係好人?
殺左佢個差佬唔會覺得唔安落內疚或者被佢搞到抑鬱?
我明白佢點解會咁做

最初想了結自己生命既時候都唔敢自己親手結束自己生命 講真 係連自殺既勇氣都冇

覺得殺自己同殺人冇分別 個時諗過去做啲野 等其他人自衛殺人咁殺左自己 但諗到會令果個人日後都會好麻煩 一間佢比人告誤殺我咪害左佢一生 所以最後都冇咁做

浮浮沉沉左幾年 終於自己有勇氣了結自己 但又比人救返
依下終於開始醒覺

佢諗到扮打劫銀行等人殺佢 我真係寫個服字比佢

但都希望大家珍惜生命 生命真係冇take2
我睇列呢句都打個突, 個病除時個老母有份害成
個仔已經用到咁極端方法都要尋死, 個老母仲話想困住佢, 等佢繼續痛苦
到底係死亡可怕, 定繼續活在世上受苦可怕?
佢應該拉埋佢老母一齊陪葬就最完美
譚雅
因為有良知先會有壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞